4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı Sinangil Tropik Aromalı Kek unu (normal un + kabartma tozu)
İçine :
1 su bardağı pirinç antepfıstığı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sıvı yağ, süt, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu eklenip çırpmaya devam edilir. Kek unu eklenip karıştırılır ve yarısı margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. Antepfıstığı, pudra şekeri ve yumurta akı iyice karıştırılıp, hamurun ortasına şerit şeklinde dökülür. Hamurun diğer yarısı da üzerine dökülüp 150-160 derece fırında pişirilir. Pişip pişmediği kürdan testi ile kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp dilimlenerek servis yapılır.
Not : Fıstıklı malzemeden ceviz büyüklüğünde toplar yaparak kurabiye olarak da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
9 yorum:
Süpersin canım ellerine sağlık öpü
yorum...
adı süper görüntüye çok uymuş . eline sğalık
birselcim sağlık sorunlarımdan dolayı uzun zamandır gelemedim:(
her yaptığın mükemmel ayrıca ödülün için tebrik ederim hakediyorsun sen:)))
selamlar sevgiler
Çok güzel olmuş,çayın yanında süper olur.Sevgilerrrr....
Kek nefis gözüküyor elinize sağlık..
Canım blog ödülün var, siteme beklerim...
Nefis bir kek olmuş ellerine sağlık diğer tarif pan kek de öyle anna kız harikasınız... Sevgilerimle öpüyorum...
Nefis bir lezzet olmalı içindeki malzemeleri okuyunca antep fıstığı hindistan cevizi...Elinize sağlık.Sevgiler..
yine harika bir tarif ve goruntu eline saglik
Ellerine sağlık..Süper görünüyor.Afiyet olsun..
Yorum Gönder