Disable Copy And Past

24 Aralık 2008 Çarşamba

Yoğurtlu Akdeniz Karnabaharı Salatası


Malzemeler :
1 adet akdeniz karnabaharı
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş sarımsak
1 tutam dereotu
4-5 adet kornişon turşu
1 avuç iri parçalanmış ceviz
Yapılışı :
Karnabaharlar çiçeklerine ayrılarak, mümkünse buharda biraz diri kalacak şekilde haşlanır. Soğuyunca salata tabağına yerleştirilir. Bir kapta; yoğurt, ezilmiş sarımsak, mayonez, ince kıyılmış dereotu karıştırılır. Hazırlanan yoğurtlu karışım karnabaharların üzerine gezdirilir. Dilimlenmiş kornişon turşu, ceviz ve dereotu-maydanoz yapraklarıyla süslenir. Süslemek için biberli yeşil zeytin de kullanılabilisiniz.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım tablo gibi olmuş ellerine sağlık eminim çokta lezizdir öptüm...

Adsız dedi ki...

TARİFİ BULABİŞLDİĞİNE NASIL YAPILDIĞINI ÖĞRENDİĞİNE ÇOKS EVİNDİM BİLMEDİĞİM İÇİN İLK KEZ KARŞILAŞTIĞIM İÇİN BU SEBZEYLE BİR YORUM YAZAMAMIŞTIM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR AMA ELLLERİNE SAĞLIK

Hobi Sepeti dedi ki...

Birselciğim çok güzel görünüyor gerçekten.Akdeniz karnıbaharını daha önce hiç görmemiştim.
ellerine sağlık.