Disable Copy And Past

8 Ekim 2008 Çarşamba

P.D.Ç.S.E 27 - 4.GÜN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler
MERHABA SEVGİLİ DOSTLARIM
6 Ekim2008 (pazartesi) -19 Ekim 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin Ev Sahibeliğini Ben( Birsel ve İrem ) http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/ yapacağımSiz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.Etkinliğimize ve tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için, istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.Tariflerinizi hazırladığınızda "Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği" Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarakYA DA CBOXA YAZARAK bildirmenizi rica ediyorum.En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.Elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum; atladığım, gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdidenözür diliyorum. Buradan tekrar söylüyorum; herkes davetlidir.

Tarif no : 60

Tarif adı : Fasulye Yaprağı Sarması

Gönderen arkadaşım : http://www.zeytintanesi.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
- 250 gr. kadar fasulye yaprağı
- 2 bardak pirinç
- isteğinize bağlık sıvıyağ (1/2 çay bardağı olabilir)
- 1 adet irice soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1/2 demet maydanoz
- varsa taze yoksa kuru nane
- tuz, karabiber
- 2 adet kesme şeker

YAPILIŞI
Yapraklar güzelce yıkanıp, düzgün şekilde birbirlerine yapıştırılır (karışık yaparsanız birbirlerine yapışıyor haşlanma esnasında ayırmak zor olabiliyor), haşlanır (kaynar suda 40-45 saniye bekletseniz yeter).
Diğer tarafta soğanlar küp küp doğranır, sıvıyağ ile sotelenir, rendelenmiş domates eklenir. Üzerine yıkayıp, suyunu süzdüğümüz pirinçler eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Kalan baharatlarda eklenip, bir su bardağından daha az su koyularak, suyu çekince altı söndürülüp, 5-10 dakika demlenmeye bırakılır.
Daha sonra yaprakların arasına yeterli miktarda bu harçtan konarak sarma işlemi tamamlanır. Üstene biraz tuz serpiştirilip, birazda sıvıyağ gezdirilerek üzerine çıkar çıkmaz su konur. Önce harlı, kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.( Zeytinyağlı sarmalar genellikle dinlendirilirse daha güzel olur). Afiyet Olsun!

Tarif no : 59

Tarif adı : Pirinçli Lavantalı İncir Rulosu

Gönderen arkadaşım : http://www.mutfaknotlari.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler

15 adet kuru incir

3 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı süt

Pirinçli iç harcı için:

1 çay bardağı pirinç

2yemek kaşığı şeker

Üstünü geçecek kadar su

3-4 tane lavanta (kuru olarak kullandım)

Ayrıca içine;

1 çay bardağı file Antep fıstığı

Üzeri için;

yeteri kadar Antep fıstığı

1 çay bardağı glikoz

1 çay bardağı su

100gr sütlü çikolata

1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı :

İncirleri yıkayıp küçük doğrayıp robota alıyoruz.üzerine şekeri atıp robotta parçalıyoruz.tencereye alıp üzerine sütü ekleyip yumuşayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Pişen inciri yağlı kağıt üzerine 1-2 cm kadar kalınlıkta yayıyoruz.soğuması için dolaba alıp iç malzemeye başlıyoruz.Suda lavanta tanelerini kaynatıp aromasını suya geçirdikten sonra bu sudan yeteri kadarını pirince ekliyoruz(pirincin üstünü geçecek kadar).2 yemek kaşığıda şeker ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.pirinçler yumuşayınca robota alıp şöyle bi parçalıyoruz.muhallebi kıvamına gelen pirinci incirin üstüne yayıyoruz.üstüne Antep fıstığını atıp 15-20dk soğumaya bırakıyoruz.istediğimiz sıcaklığa gelince yavaş yavaş inciri rulo sarıyoruz.servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız sosu ve Antep fıstıklarını atıyoruz.Çikolata içinde glikoz ve suyu tencereye alıp karıştırarak erimesini sağlıyoruz.eriyen malzemeyi ocaktan alıp içine yağı ardındanda çikolatayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.oda ısısında soğutup rulonun üzerine döküyoruz.

Tarif no : 58
Tarif adı : Peynirli Börek
Gönderen arkadaş : http://defneylebirlikte.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:
3 tane yufka,
1 pk erimiş margarin,
1 yumurta,
1 çay bardağı süt,
1 yemek kaşığı yoğurt,
İÇ HARCI İÇİN:
Peynir,
maydanoz,
İsteğe bağlı olarak pul biber, kekik.
Yapılışı :
Önce 1 pk.margarini eritip ılıtıyoruz, 1 yumurta 1çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı yoğurdu iyice çırpıp yufkalara süreceğimiz karışımı hazırlıyoruz.Yufkamızı serip karışımı her yerine sürüyoruz. 2.yufkamızı da üzerine serip aynı işlemi yapıyoruz. 3.yufakamızı da serip karışımdan sürüyoruz. Önce 4’e sonra 8’e bölüyoruz. Kenarlara peynirli, maydanozlu içimizi koyup(ıspanaklı da yapılabilir,güzel de olur)kalınca sigara böreği gibi sarıyoruz. Üzerine az sıvı yağ dökülmüş yumurta sarısı sürüp 190 derecede fırına veriyoruz. Üzeri kızarınca fırından alıyoruz ve sıcacık bir çayla afiyetle yiyoruz

Tarif no : 57

Tarif adı : Kalburabasma

Gönderen arkadaş : http://melnil.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket margarin (benmari usulü eritilmiş)
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tepeleme karbonat

Şerbet : 3 su bardağı şeker3 su bardağı su

Yapılışı:
Tüm malzeme güzelce yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar ayrılıp, çay tabağı büyüklüğünde açılır. Rendenin üzerinde bastılır ve içine kırık ceviz konur ve kapatılır. Ek yeri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.180'C fırında pişirilir.Kurabiyeler soğuk iken üzerine ılık şerbet dökülür.Afiyet Olsun....



Tarif no : 56
Tarif adı : Çikolatalı Yıldızlar
Gönderen arkadaş : http://www.mutfaknotlari.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzeme Listesi :
150gr. Tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat (silme)
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta
aldığı kadar un
yeteri kadar çikolata

Yapılışı :
Oda ısısındaki tereyağı ve şekeri karıştırıp yumurtayıda ekliyoruz ardından bir az miktarda unu, karbonatı ve vanilyayı eleğe alıp eleyerek sıvı harca ilave ediyoruz. Sonra alabildiği kadar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz unlanmış zeminde hamuru yarım cm kadar açıp yıldı kalıpla kesiyoruz.185cde çok kızarmadan hafif pembe renkte pişirip fırından alıyoruz. Kurabiyelerimiz tamamen soğuyunca benmariusulu erittiğimiz çikolatayı yağlı kağıttan yaptığımız külaha alıp kurabiyeleri süslüyoruz.

Tarif no : 55

Tarif adı : Sosisli Simit

Gönderen arkadaşım : http://buramburam.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:

2 çay bardağı ılık süt

1 Paket yaş maya ( instant mayada olabilir)

1 Su bardağı sıvıyağ

1 yemek kaşığı şeker

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Tatlı kaşığı mahlep

Alabildiği kadar un

İç malzemesi ;

5 adet uzun sosis

1/2 kalıp beyaz peynir

Üzeri için:

2 kaşık pekmez

2 kaşık sıvıyağ

1 çay bardağı su

Bolca Susam

Yapılışı:
Süt, maya ve şeker köpürene dek güzelce çırpılır, üzerine sıvıyağ, tuz, mahlep ve yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Mayalanmak üzere üzerine nemli bir bez örterek yaklaşık 1-2 saat hamur kabarıncaya dek mayalanmaya bırakılır.Hamurumuz mayalandıktan sonra iç malzememizi hazırlayalım. Sosislerimizi küp küp doğrayıp rendelediğimiz peynirimize ekleyelim.
Simitlerimizin üzerine süreceğimiz pekmez ,sıvıyağ ve su karışımınıda hazırlayıp mayalanmış hamurumuzla simitlerimizi hazırlamaya başlayalım.
Hamurumuzdan parçalar koparılarak elde avuç içi kadar büyütelim. İçine hazırladığımız iç harçtan koyarak iki ucunu birleştirip önce hazırladığımız pekmezli sosa ve susama bulayarak birleştirilmiş kısmı alta gelecek şekilde önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet şeker olsun...

Tarif no : 54
Tarif adı : Çikolata Üzümlü Drajeli Muffin
Gönderen arkadaşım : http://keskinlininmutfagi.blogcu.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:

2 tane yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağından 2 parmak eksik süt

1 tane kabartma tozu

1 tane vanilya

1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ

1 tane portakal kabuğu rendesi

1 çay bardağı kırılmıs ince fındık

1 paket üzümlü çikolatalı draje (SCHOKO ROSINEN) TÜRKIYE ICIN MILKA LILA STAR

Aldığı kadar un yaklaşık( 2,5 - 3 su bardağı)

YAPILIŞI:

Yumurtayı şekerle birlikte köpürene kadar çırpın. Sütü ve sıvı yağı katıp karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı harmanlayıp karışıma eleyin unu önce 2,5 bardak koyun yetmezse, cıvık olursa tekrar ilave edin: ama hamur akıcı olmalı. En son olarak da fındık, portakal kabuğu rendesi ve drajeyi koyun. Muffin kalıplarına 2 yemek kaşığı döküp 170 derecede pişirin.

Tarif no : 53
Tarif adı : İncir Pastası
Gönderen arkadaşım : http://arzumcum.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:
10 adet kuru incir
2 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı ceviz
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
istediğiniz krema yada kremşanti

YAPILIŞI:
10 adet inciri 1 saat ılık suda bekletin ve iyice yumuşayınca minik minik doğrayın. 2 yumurta ve şekeri çırpın. Ceviz ve inciri ekleyin. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırın. Koyu bir harç elde edeceksiniz. Harcı yağlanmış borcama boşaltın. 170 derecede içini çekene kadar pişirin. Pastanız soğuyunca üzerine ister hazırladığınız herhangi bir kremayı, isterseniz benim gibi kremşantiyi çırpıp yayın. Asıl tarifte krema kullanılmıştı ama benim çok acelem vardı, o yüzden şanti kullandım. Krema kullanırsanız dahada güzel olacaktır. Üzerini ceviz ve toz fıstıkla süsleyin. Muhteşem leziz bir tat. Üstelik yağsız olduğu için, gayet sağlıklı vede incir-ceviz birleşimi sayesinde enerji veren besleyici bir pasta. Şiddetle tavsiye olunur. AFİYETLER OLSUN.


Tarif no : 52
Tarif adı : Garnitürlü Patates Salatası
Gönderen arkadaşım : http://dogada.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
4-5 adet haşlamış patates
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı bezelye
1 havuç,
tuz
5-6 adet kornişon turşusu
Mayonez, ketçap

YAPILIŞI
Bezelye ve havuçlar kaynayan tuzlu suda haşlanır , soğuyunca içine kornişon turşu doğranır .Patatesler haşlanır, sıcakken içine tereyağ , rendelenmiş kaşarpeyniri ve tuz katılıp karıştırılır, yumurta büyüklüğünde patates alınıp içi çukurlaştırılır hazırladığımız garnitür içine konulup üzerlerine mayonez ve ketçap dökülerek servis yapılır .

Tarif no : 51
Tarif adı : Üzümlü Kurabiye
Gönderen arkadaş : http://sevinclimutfaklar.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı kuru üzüm
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz (ben kullanmadım)
Yapılışı :
Üzümler iyice yıkanır ve sıcak suda 10 dk kadar bekletilip, iyice süzülür,
Margarin eritlilip, soğutulur üzerine yumurta akı, yoğurt, şeker ilave edilerek iyice çırpılır,
Daha sonra un, kabartmatozu, üzüm ve cevizde ilave edilerek ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.
Hamurdan büyükçe bir parça koparılarak silindir yapılır ve 2 parmak kalınlığında kesilerek, yağlanmış tepsiye dizilir,
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.




Tarif no : 50
Tarif adı : Pratik Pasta
Gönderen arkadaşım : http://sevca.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Pratik Pasta
Malzemeler:
1 adet hazır pastaban
½ litre süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
½ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzerini süslemek icin isteğiniz meyveler (ben şeftali konservesi kullandım)
Yapılışı :
Unu, nişastayı, toz şekerini ve vanilyayı tencereye alıp karıştırın. Sonra sütü ilave edip yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırın. Ocaktan alıp pastabanın üzerine dökün. Ilıyınca süslemenizi de yapıp buzdolabında soğumasını bekleyin.


Tarif no : 49
Tarif adı : Pudingli Sütlaç
Gönderen arkadaşım : http://cileklimutfak.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
1 su bardağı pirinç
1 litre su
1 litre süt
1 p. vanilyalı yada muzlu puding
1 s.b. şeker
Yapılışı:
Ayıklanıp yıkanmış pirinci 1 litre su ile ocağa koyup, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ekleyip arada karıştırarak 4 dk kaynatın.Ve şekeri koyun,sonra ilavesinde pudingi ekleyin.Koyulaşıyor kıvamına geldiğinde altını kapatın veSütlacı kaselere paylaştırıp oda ısısına geldiğinde buzdolabında soğutup tarçınla süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

SELAM
BEN TEKRAR GELDİM. ZEYTİNYAĞLI FASULYE YAPRAGI SARMASI İLE. SAYFAMDA YAYINLADIM. KOLAY GELSİN.
www.zeytintanesi.com

TuruncuTatlar dedi ki...

canım bende seni bekliyorum sıcak sıcak kümbet böreğimle kolay gelsin..

TuruncuTatlar dedi ki...

canım ben birde bişey sormak istiyorum oylama nasıl olacak ve birinci olan bir diğer etkinlik için ev sahibesi mi olacak?.teşekkürler canım şimdi aklıma geldi bi sorayım dedim:)