Disable Copy And Past
12 Şubat 2021 Cuma
Cevizli Mandalina Reçeli
20 Ocak 2021 Çarşamba
Meyveli Tartölet (Ocaküstü kalıpla)
7 Ocak 2021 Perşembe
Portakallı Lokum
6 Ocak 2021 Çarşamba
Portakal Kabuğu Reçeli
15 Aralık 2020 Salı
Mor Havuçlu Pilav
2 Aralık 2020 Çarşamba
Ispanaklı unlu Çıtır Börek
Ispanak sevmeyenler için yarısını patatesli hazırladım.
İç malzeme ;
500 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Aralarına sürmek için;
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Unlu karışım için;
125 gr tere yağı
4 yemek kaşığı dolu dolu un
Yapılışı :
Ispanaklar yıkanıp ince ince doğranır; üzerine kuru soğan rendelenir. Tuz ,karabiber 2 yemek kaşığı sıvı yağ, çok az tuz kırmızı biber eklenip ıspanaklar sönene kadar karıştırılır
125 gr tereyağı ve 4 yemek kaşığı un ocakta hafif kavrulur. Bir kasede sıvı yağ, süt, su, yumurta sarısı ve kabartma tozu çırpılarak sos hazırlanır.
Yufkanın bir tanesi tezgaha serilir; hazırlanan sos karışımı her yerine sürülür. Sosun üzerine kavrulan un-tereyağı sürülüp her yerine yayılır. 2. yufka sos sürülen yufkanın üzerine serilir; ilk yufkada olduğu gibi sos ve kavrulmuş un karışımı sürülür. Yufkanın bir ucu hafifçe ortaya doğru katlanıp katlanan kısmına da sos sürülür, boydan boya ıspanaklı harç ve rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirilip kalınca rulo şeklinde sarılır. İstenilen uzunlukta dilimlenip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kalın yufkalar için de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : @suheyla_mutfakta/
1 Aralık 2020 Salı
Tarsus Gevreği
Kaynak : https://www.instagram.com/p/CEqqpe7Dwep/
25 Kasım 2020 Çarşamba
Muzlu Rulo Pasta
20 Kasım 2020 Cuma
Süzme Yoğurtlu Pasta
Malzemeler
Hamuru için;
2 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı eritilmiş tere yağı
2 su bardağı un (200 ml. Su bardağı kullanılacak, bardak tam
dolmayacak, 1 parmak kadar eksik un olacak)
Yarım paket kabartma tozu
2 paket vanilya (2 paket vanilya
yerine 1 paket vanilya+limon kabuğu kullanabilirsiniz.)
Kreması için;
2 adet yumurta akı
Yarım su bardağı toz şeker
400 gr. Süzme yoğurt (4
çay bardağı)
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı :
Yumurta sarıları, şeker ve tere yağı bir kapta çırpılır. Un
kabartma tozu ve vanilya eklenip yoğrulur. Kurabiye hamuru kıvamında, elde
dağılan bir hamur elde edilir. Hamur iki parçaya ayrılıp bir kenarda
dinlendirilir. (ortam sıcaksa buzdolabında bekletilir.)
Yumurta akları kar haline gelinceye kadar mikserle çırpılır;
yarım su bardağı şeker azar azar eklenerek çırpmaya devam edilir. Süzme yoğurt
eklenip çırpılır. Un ve nişasta eklenip karıştırılır. Kelepçeli kek kalıbı ya
da en küçük boy kare borcam tepsi tereyağı ile yağlanır, un serpilir. Hamurun yarısı ufalanarak tepsiye alınır,
elle bastırılıp tepsi büyüklüğünde yayılarak taban oluşturulur, kenarları biraz
yükseltilir. (Yoğurtlu kremanın kenarlara yapışıp yanmaması için). Hamurun
üzerine yoğurtlu krema dökülür. Ayrılan diğer hamur kremanın üzerine eşit bir
şekilde rendelenir. 170-180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir. Soğuduktan
sonra üzerine pudra şekeri elenir ya da İsteğe göre meyveli sos ile servis yapılır.
(Ben vişne reçeli kullandım.)
Kaynak : şeffafmutfak
11 Kasım 2020 Çarşamba
Lokumlu Kurabiye
Malzemeler :