Malzemeler
Hamuru için;
2 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı eritilmiş tere yağı
2 su bardağı un (200 ml. Su bardağı kullanılacak, bardak tam
dolmayacak, 1 parmak kadar eksik un olacak)
Yarım paket kabartma tozu
2 paket vanilya (2 paket vanilya
yerine 1 paket vanilya+limon kabuğu kullanabilirsiniz.)
Kreması için;
2 adet yumurta akı
Yarım su bardağı toz şeker
400 gr. Süzme yoğurt (4
çay bardağı)
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı :
Yumurta sarıları, şeker ve tere yağı bir kapta çırpılır. Un
kabartma tozu ve vanilya eklenip yoğrulur. Kurabiye hamuru kıvamında, elde
dağılan bir hamur elde edilir. Hamur iki parçaya ayrılıp bir kenarda
dinlendirilir. (ortam sıcaksa buzdolabında bekletilir.)
Yumurta akları kar haline gelinceye kadar mikserle çırpılır;
yarım su bardağı şeker azar azar eklenerek çırpmaya devam edilir. Süzme yoğurt
eklenip çırpılır. Un ve nişasta eklenip karıştırılır. Kelepçeli kek kalıbı ya
da en küçük boy kare borcam tepsi tereyağı ile yağlanır, un serpilir. Hamurun yarısı ufalanarak tepsiye alınır,
elle bastırılıp tepsi büyüklüğünde yayılarak taban oluşturulur, kenarları biraz
yükseltilir. (Yoğurtlu kremanın kenarlara yapışıp yanmaması için). Hamurun
üzerine yoğurtlu krema dökülür. Ayrılan diğer hamur kremanın üzerine eşit bir
şekilde rendelenir. 170-180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir. Soğuduktan
sonra üzerine pudra şekeri elenir ya da İsteğe göre meyveli sos ile servis yapılır.
(Ben vişne reçeli kullandım.)
Kaynak : şeffafmutfak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder