Disable Copy And Past

11 Kasım 2020 Çarşamba

Lokumlu Kurabiye



 Malzemeler :

100 gr tere yağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tane yumurta (küçük)
1 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık (toz fındık)
2 yemek kaşığı nişasta (30 gr)
1/2 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin )
100 gr kuşlokumu (evde yaptığım narlı lokumu küçük keserek kullandım)
Üstü için : pudra şekeri, hindistan cevizi rendesi
Yapılışı :
Tere yağı, yumurta, sıvı yağ ve pudra şekeri yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Üzerine nişasta, kabartma tozu, toz fındık ve 1 su bardağı un eklenerek yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un eklenerek yoğurmaya devam edilir. (1-2 yemek kaşığı kadar un) Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartılıp elde açılır, ortasına lokum yerleştirerek kapatılır ve yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, 170 derece fırında altları pembeleşinceye kadar üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir. (20 dakika pişirdim, fırına göre değişiklik gösterebilir.)
Bir kasede 1-2 kaşık pudra şekeri ve hindistan cevizi rendesi karıştırılır. Pişen kurabiyeler sıcağıyla bu karışıma bulanıp tekrar tepsiye dizilir. Soğuyunca servis yapılır.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: