Disable Copy And Past
29 Mart 2018 Perşembe
Dereotlu Poğaça
Malzemeler :
125 gram oda ısısında yumuşamış margarin ya da tereyağı
Yarım su bardağı zeytin yağı (Ayçiçek yağı kullanabilirsiniz.)
1 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına )
1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un (3-4 su bardağı kadar. Yumuşak bir hamur olacak)
Dereotu
Üzeri için:
yumurta sarısı
Ay çekirdeği
Yapılışı :ZIRLANIŞI
Tereyağ, yumurta akı, zeytin yağı, yoğurt, tuz ve şeker bir kaba alınıp karıştırılır. Dereotu, un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan istenilen büyüklükte parça kopartılıp şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür, ay çekirdeği serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Not: İsteğe göre poğaçaların içine peynir konulabilir.
Kaynak : http://www.pembecupcake.com
28 Mart 2018 Çarşamba
Zeytinli Poğaça
Malzemeler:
150 gr eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (akı içine sarısı dışına)
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 kase çekirdeği çıkarılmış, dilimlenmiş zeytin
Üzerine;
Susam, yumurta sarısı
Yapılışı :
Margarin eritilir, soğuyunca yoğurma kabına alınıp üzerine yumurta akı, sıvı yağ, yoğurt, sirke, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Dilimlenmiş zeytinler hamura eklenip fazla ezmeden karıştırılır. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparılıp elde yuvarlanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. (25-30 dakika)
Afiyet olsun.
23 Mart 2018 Cuma
Pancarlı Yoğurtlu Makarna salatası
Malzemeler :
1/2 paket bocuk makarna
1 adet pancar (haşlanıp kabukları soyulur, hazır pancar turşusu da kullanılabilir.)
5-6 adet kornişon tuşu
1/2 demet dere otu
1-2 yemek kaşığı mayonez
yeterince yoğurt (susuz tarafından)
Yapılışı :
Bir tencereye su konulur, kaynamaya başlayınca tuz atılır. Makarna eklenip yumuşayıncaya kadar haşlanır, üzerine soğuk su dökülüp süzülür. Haşlanıp kabukları soyulan pancar rendelenir, dere otları ince kıyılır, kornişon turşular küp şeklinde doğranır, soğuyan makarnaya eklenir. Üzerine mayonez ve yeterince yoğurt eklenip karıştırılır, servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.
Nuraniye
Malzemeler :
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz
Yapılışı :
Taze soğanlar ince doğranıp zeytin yağında kavrulur. Kabukların kabukları temizlenip rendelenir ve suyu hafifçe avuç içinde sıkılır, kavrulan sğanlara eklenip biraz daha kavrulur. Üzerie su ve pirinç eklenir. Suyunu tamamen çekmesine yakın maydanoz ve dereotu eklenir. Suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde sarımsaklar ezilip yoğurda karıştırılır. Kabak harcı iyice soğuyunca sarımsaklı yoğurt eklenip karıştırılır. Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biber gezdirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Tel Şehriyeli-Nohutlu Bulgur Pilavı
Malzemeler :
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı tel şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Sıvı yağ pilav tenceresine alınıp ısıtılır, tel şehriye eklenip rengi dönünceye kasar kavrulur. Yıkanıp süzülmüş bulgur ve tereyağı eklenip 2-3 dakika daha kavrulur. Sıcak su, tuz ve haşlanmış nohut eklenip suyunu çekinceye kadar pişirilir. 15-20 dakika dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
22 Mart 2018 Perşembe
Peynirli Çıtır Kruvasan Börek
Malzemeler :
4 adet böreklik hazır yufka
Sosu için;
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
İçi için;
Bir miktar beyaz peynir
Bulamak için;
Galeta unu
Yapılışı :
Su ile sıvı yağ bir kase içerisinde
karıştırılır. 1 Adet yufka düz zemin üzerine serilir ve üzerine yağ ile su karışımından
gezdirilip, fırça yardımı ile her yerine sürülür. Sos sürülen yufkanın üzerine 2. yufka serilir ve onunda üzerine sos sürülür. 4 Adet yufka bu şekilde üzerilerine sos sürülerek üst üste serilir (4. yufkanın
üzerine sürmeyin). Elde edilen 4 katlı yufka, bıçak yardımı
ile önce 4 eşit üçgen parçaya bölünür. Ardından her bir parça 5 eşit parçaya bölünür ve yufkaların geniş kenarlarına
peynir koyarak, rulo şeklinde sarılır.
Rulo sarılan börekler önce yağlı su karışımına batırılır, ardından galeta ununa
bulanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişirilen peynirli çıtır kruvasan börek fırından alınır ve
sıcak olarak servis edilir.
Not; Börekler sıcak servis
ediliyor ama soğuyunca da çıtırlığı kaybolmuyor.
Yufkalarınız kalın ise 3 yufka ile de yapabilirsiniz.Börekleri ister hemen pişirin, ister bu şekilde buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın ve lazım olunca pişirin.
Kaynak : http://kadincatarifler.com
20 Mart 2018 Salı
İstiridye mantarlı Gözleme
Malzemeler :
2 adet böreklik yufka
500 gr. istiridye mantarı
1 adet kuru soğan
1/2 kırmızı Kaliforniya biberi (dolmalık kırmızı biber
1/2 adet dolmalık yeşil biber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı soya sosu
tuz, kekik, karabiber
Yufkalara sürmek için;
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Servis için ;
tereyağı
Yapılışı :
İstiridye mantarı yıkanıp kurulanır, jülyen şeklinde doğranır. Sıvı yağ ve tereyağı bir tavaya alınıp ısıtılır, mantarlar eklenip suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Sonra yemeklik doğranmış soğan ve jülyen doğranmış biberler eklenip yumuşayıncaya kadar kavrulur, tuz, baharat ve soya sosuyla tatlandırılır. Soya sosunu çekince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Yufkalardan ilki temiz bir zemine serilir, üzerine fırça ile hafifçe sıvı yağ sürülür, kenarları ortaya doğru katlanır.
Üzerine soğuyan mantarlar yayılır, kaşar rendesi serpilir. Kenarlarına su sürülür. (pişerken açılmaması için)
Diğer kenarları da üstüne kapatılıp kare şekline getirilir, kenarlarına su sürülerek yapıştırılır. Diğer yufka da aynı şeklide hazırlanır. Yapışmaz yüzeyli bir tava ocakta ısıtılır. Hazırlanan gözleme tavaya alınarak pişirilir. Alt üst edilerek pişirilir. Sıcakken üzerine tereyağı sürülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
19 Mart 2018 Pazartesi
Muz Pudingli Kurabiye
Malzemeler :
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket muzlu puding
300 gram nişasta
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı :
Kurabiye hamurunu hazırlamak için, gerekli olan malzemeler derin bir
kap içerine alınır.
Karıştırılıp güzelce yoğrulur.Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır
Avuç içerisinde yuvarlanıp şekillendirilir, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızartılmadan pişirilir. (Soğuk fırında 18 dk. pişirdim.) Fırından çıkartılan muz pudingli kurabiye tepsi üzerinde soğutulur. Daha sonra servis tabağına çıkartılarak servise sunulur.
Afiyet olsun.Kaynak : http://kadincatarifler.com
16 Mart 2018 Cuma
Ispanaklı Buğday Salatası
Malzemeler;
1 bağ ıspanak
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
1/2 su bardağı ceviz
1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı :
Temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanaklar 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağda harlı ateşte 5 dakika kadar çevrilir. (ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın) Soğuyan ıspanaklara haşlanmış buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz eklenip karıştırılır, servis tabağına alınır.
İri dövülmüş cevizler 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dakika çevirilir; içine pul biber atılıp ocaktan alınır. Ilınınca salatanın üzerine gezdirilip, servis edilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : bizimevinascisi.blogspot.com.tr
14 Mart 2018 Çarşamba
Hazır Yufkadan Patatesli Çıtır Börek (Unlu-Sirkeli)
Malzemeler :
6 adet hazır böreklik yufka
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
tuz
iç malzemesi için;
4-5 patates
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (soğanları kavurmak için)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı acı biber salçası
tuz, karabiber
Yapılışı :
Patatesler iri doğranır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır, çatalla ezilir. İnce doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur, salçalar eklenip karıştırılır.. İçine haşlanmış patatesler de ilave edilip tuz ve karabiberle tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Patatesler iri doğranır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır, çatalla ezilir. İnce doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur, salçalar eklenip karıştırılır.. İçine haşlanmış patatesler de ilave edilip tuz ve karabiberle tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Yufkayı ıslatmak için sıvı yağ ve un çırpma teliyle boza kıvamı olacak
şekilde karıştırılır. Gerekirse biraz daha un eklenebilir. Bu karışıma sirke de
eklenir.
Yufkalardan biri tezgaha serilerek üzerine 2-3 yemek kaşığı hazırlanan
sıvı yağlı karışımdan sürülür. Üzerine ikinci yufka da serilip yağlanır. Yufka
12 eşit üçgene bölündükten sonra üçgenlerin geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar
patatesli malzemeden konup sigara böreği sarar gibi sarılır. Kalan diğer
yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra böreklerin üzerlerine
yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana
kadar pişirilir.
Not : İsterseniz börekleri yumurta sarısı sürmeden küçük bir tepsiye aralıklı olarak dizebilir, buzlukta donduktan sonra buzdolabı poşetine alarak saklayabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz zaman buzluktan çıkarıp yumurta sarısı sürerek pişirebilirsiniz. (İsteğe göre yumurta sarısı sürülmeyebilir)
Afiyet olsun.
Kaynak : acemişef
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)