Fındıklı Elmalı Kurabiye
Malzemeler :
3 su bardağı un
125 gr. Margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
İçine;
2 adet elma
2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı :
Hamur malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Rendelenmiş elma, fındık, toz şeker ve tarçın karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak açılır. İçine hazırlanan elmalı harç yerleştirilir. Hafif aralık kalacak biçimde ikiye katlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, dövülmüş fındık serpilir. (Ben file fındık kullandım.) Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ilınınca pudra şekeri serpilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
3 su bardağı un
125 gr. Margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
İçine;
2 adet elma
2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı :
Hamur malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Rendelenmiş elma, fındık, toz şeker ve tarçın karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak açılır. İçine hazırlanan elmalı harç yerleştirilir. Hafif aralık kalacak biçimde ikiye katlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, dövülmüş fındık serpilir. (Ben file fındık kullandım.) Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ilınınca pudra şekeri serpilip servis yapılır.
Afiyet olsun.