Malzemeler :
Sade hamur için;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 paket instant maya
aldığı kadar un
Mor Tatlı Patatesli hamur için;
3/4 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı mor tatlı patates püresi (haşlanıp, çatalla ezilmiş)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 paket instant maya
aldığı kadar un
Yapılışı :
1 su bardağı süt ısıtılıp içine tereyağı atılır eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Süt ılınınca beyaz hamur için verilen malzemeler eklenip aldığı kadar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
Renkli hamur için;
Süt ısıtılıp içine tereyağı atılır, eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.Süt ılınınca hamur için verilen malzemeler, mor tatlı patates püresi eklenip aldığı kadar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.Hamurlar iki katı kabarınca ayrı ayrı dikdörtgen şeklinde açılır ve alta sade hamur, üstüne renkli hamur gelecek şekilde yerleştirilir, rulo yapılır. Hazırlanan rulo yağlanmış baton kalıba yerleştirilir ve 30 dakika bekletilir. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
3 yorum:
görüntü harika ilk defa duyuyorum tatlı mor patates püresi.. çok ilginçmiş.. :)
Ellerine sağlık değişik lezzetli bir ekmek ama mor patates nerede var acaba pancar daolurmu
İstanbul'da oturanlar Capitol AVM'deki Migros'tan mor tatlı patates bulabilirler, büyük marketlerde de sanırım olabilir. Pancarla maalesef olmuyor, pişince rengi kayboluyor.
Yorum Gönder