Disable Copy And Past

5 Nisan 2016 Salı

Tandır Böreği (Midye börek) ve Kahvaltı Sofrası






Malzemeler :
Hamuru İçin;
 5 su bardağı un
 1 paket instant maya 
1 yemek kaşığı sirke
 1 tatlı kaşığı tuz
 Aldığı kadar su
 İçi İçin; 
300 gr kıyma
 2 adet kuru soğan
 1 adet patates
 Karabiber
 Tuz 
Üzeri İçin;
 1 adet yumurta
 Hamurları Yağlamak İçin;
 Tereyağı (100 gr.) Sıvı yağ (1 çay bardağı)

Yapılışı :
 Elenmiş un yoğurma kabına alınır. Üzerine instant maya, sirke, tuz ve su eklenip yoğrulur, Üzeri örtülüp 10-15 dakika dinlendirilir. 

Kıyma bir tavaya alınıp kavrulur, ince doğranmış kuru soğan eklenip kavurmaya devam edilir. Rendelenmiş patates de tavaya eklenir ve birlikte 5 dakika kadar kavrulur. Tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
Tereyağı bir tavada eritilip sıvı yağ ile karıştırılır.
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde beze kopartılır ve oklava yardımıyla orta boy bir tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine tereyağı-sıvı yağ karışımı sürülür. Yufka elle çekiştirilip biraz daha büyütülür ve üzerine biraz daha yağ sürülür. Açılıp yağlanan hamur rulo şeklinde sarılır. hazırlanan rulo 4 parmak genişliğinde kesilir. Kesilen parçanın tepesinden bastırılarak yuvarlak haline getirilir. Ortasına kıymalı harç yerleştirilip midye şeklinde kapatılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 

Bütün hamur bu şekilde hazırlanıp tepside mayalanması için 40-45 dakika bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: