Disable Copy And Past

14 Nisan 2016 Perşembe

Kuru Domatesli Pastırmalı Sigara Böreği ve Kahvaltı Sofrası






Malzemeler :
2 adet böreklik yufka
50 gr. pastırma
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
5-6 adet kuru domates

Kızartmak için;
bol sıvı yağ

Yapılışı :
Kuru domatesler sıcak suda bekletilip yumuşatılır. Pastırma ve yumuşatılan kuru domatesler küçük parçalar halinde doğranır, bir kaba alınıp rendelenmiş kaşar peyniri ile harmanlanır.
Böreklik yufkalar temiz bir zemine üst üste serilir. (+) şeklinde kesilerek 4 eşit üçgen parçaya bölünür, her bir üçgen parça da 3'e bölünerek toplamda 12+12 şeklinde 24 adet üçgen parça elde edilir. Hazırlanan iç malzeme yufkaların kenarına yerleştirilir, yufkanın kenarları hafifçe iç malzemenin üzerine doğru kapatılıp rulo şeklinde sarılır. Yufkanın ucu hafifçe suya batırılarak yapıştırılır. Bütün yufkalar bu şekilde hazırlandıktan sonra kızgın yağda altın sarısı rengi oluncaya kadar kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: