Malzemeler:
200 gr. yumuşak tereyağlı margarin
200 gr. labne peyniri
1 yumurta
1 küçük paket toz maya(10 gr.lık)
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri için yumurta sarısı ve haşhaş
İçine;
süzme peynir
Yapılışı :
Margarin, labne peyniri, şeker, tuz ve maya karıştırılır. Üzerine un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Üzeri örtülüp 35-40 dakika mayalanması için bekletilir. Mayalanan hamura 1-2 kaşık un eklenip yoğrulur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp elde açılır, peynir yerleştirilip D şeklinde kapatılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş tohumu serpilir. Pişerken açılmaması için kapatılan kenarlarına çatal ile bastırılır, 15 dakika kadar tepside mayalanması için bekletilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika, iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : http://nurlumutfakta.blogspot.com/
Kahvaltı Menüsü:
Labneli poğaça
Mantar sote
Baharatlı Mini Tuzlu Kurabiye
Üzümlü Damla Çikolatalı Kurabiye
Kahvaltılık Kuru Domates
Peynir çeşitleri
Zeytin çeşitleri
Kuru köfte
Fırında bebe patates
Çilek reçeli, çıtır kabak reçeli
Cevizli yaz helvası
Patates kroket
Soğan halkası
Meyve
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder