Rulo Hindi Göğüs
Malzemeler:
2 adet hindi göğüs
200 gr. kestane mantarı
1 adet orta boy soğan (İnce doğranmış)
100 ml. krema
50gr. toz parmesan peyniri
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 dal taze kekik
2 dal taze fesleğen
200 gr. ıspanak (ayıklanıp, yıkanmış)
tuz, karabiber
zeytinyağı
Parmesanlı Domates Sos için;
200 gr. konkase domates
1/2 adet soğan
2 diş sarımsak
100 ml. tavuk suyu
50 gr. parmesan peyniri
5 gr. toz şeker
tuz, karabiber
zeytinyağı
Yapılışı :
Hindi etleri istenilen incelikte kesilip streç film arasına alınır ve et döveceği ile dövülür. Bir tavada soğan ve sarımsak zeytinyağında sotelenir. Mantar eklenip 5-6 dakika sotelenir. Doğranmış ıspanak eklenip karıştırılır. Ispanaklar sönüncekrema ve parmesan peyniri eklenir. Tuz, karabiber, kekik ve fesleğen eklenip ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır. Hindilerin ortasına ıspanaklı karışım yerleştirilip, rulo şeklinde sarılır. Üzerine zeytinyağı sürülüp, tuz-karabiber serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında altın sarısı rengini alıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
Sos için;
Soğan ve sarımsaklar küp şeklinde doğranır ve az yağlı bir tavada sotelenir. Domates, şeker, tavuk suyu eklenerek kısık ateşte pişirilir. Tuz, karabiber ve parmesan peyniri eklenip ocaktan alınır. Dilimlenmiş hindi rulonun üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Kestaneli ve Karidesli Risotto
Malzemeler :
200 gr. arborio pirinç
1/2 adet kuru soğan (çok minik doğranmış)
1-1,5 lt. tavuk suyu veya sebze suyu
80 ml. beyaz şarap (biraz sulandırılmış elma sirkesi)
100 gr. çimçim karides
50 gr. kestane püresi
30 gr. parmesan rendesi
40 gr. tereyağı
tuz, karabiber
zeytinyağı
Yapılışı:
Derin bir tencereye zeytinyağı alınıp ısıtılır. Soğan eklenip karıştırılarak pişirilir (renk almamasına dikkat edin) Pirinç eklenip 2-3 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur.Şarapı/sirke eklenip orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Bir kepçe kadar tavuk suyu eklenip karıştırmaya devam edilir. Tuz, karabiber ve kestane püresi eklenir. Başka bir tavada karidesler yarım pişmiş olarak sotelenir ve risottaya eklenir. Risotto kremamsı bir hale gelinceye, pirinçler pişmiş ama biraz sert oluncaya kadar tavuk suyu eklenerek pişirilir. (Bazı zaman tavuk suyunun hepsini, bazen de 1 kepçe kadar kalacak miktarda kullanabilirsiniz, bunun kararını risttonun kıvamına bakarak anlayacaksınız.) Ateşten alınan risottonun içine tereyağı eklenip hızlıca karıştırılır. Parmesan eklenip servis yapılır.
Afiyet olsun.
4 yorum:
Ne kadar lezzetli görünüyor ellerinize sağlık:))
oyyy harika olmuş bu yaaa nefis ellerine sağlık.bir ricada bulunucam bloğuma gelip reklamlara bir kere tıklarsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim...
neden hindiye önyargıyla yaklaşıyoruz bilmem...sanırım hindi etiyle büyümediğimiz için olabilirmi...ama geçenlerde öğrendimki bünyesinde bakteri bulundurmayan tek et türüymüş.....güzel paylaşım için ellerinize sağlık...
o yemek kursunun metnini çok duydum resimde çok lezzetli ve değişik bir tatmış gibi görünüyor
Yorum Gönder