Tart hamuru için;
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
yarım su bardağı pudra şekeri
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un
İçine;
1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı damla çikolata
1 adet yumurta akı
Üzerine;
yumurta sarısı
toz şeker
Yapılışı :
Un, pudraşekeri, yumurta, margarin, vanilya, kabartma tozu ve tuz karıştırılıp yoğrulur. Hazırlanan hamur 10 dakika dinlendirilir. Mandalina büyüklüğünde bir parça ayrılarak kalan hamur merdane ile açılarak tart kalıbına yerleştirilir. Çatalla hamurun üzerine delikler açılır.
Çukur bir kapta ceviz, şeker, hindistancevizi yumurta akı ile iyice karıştırılır ve tart kalıbına yayılır. Ayrılan hamur merdane ile açılır ve tartölet bıçağıyla eşit kalınlıkta şeritler kesilir. Kesilen şeritler hafifçe burularak tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirilir, aralardaki boşluklara damla çikolata serpilir. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülüp, toz şeker serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ilınınca kalıptan çıkarılıp servis yapılır.
Afiyet olsun.
5 yorum:
denemek istiyorum paylaşım için teşekkürler sevgiler
En cevizlisinden kocaman bir dilim yemek istiyoruuuuum.
Ellerien sağlık canım
Ellerine saglik.harika olmus...
Sevgiler
Ne güzel görünüyor, ellerine sağlık.
çok güzel görünüyor,eline sağlık birsel ciğim,sevgiler...
Yorum Gönder