Eve giderken pastanelerden duyduğum mahlep kokusu, eve gittiğimde de açık camlardan gelen komşuların pişirdiği simit kokularına daha fazla dayanamayıp hemen işe koyuldum ve kısa sürede bu simitleri yaptım.
Malzemeler :
250 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı içine, akı üzerine)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı mahlep
1 paker kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzerine;
susam
Yapılılşı :
Hamur için verilen malzemeler geniş bir kaba alınır ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp yuvarlanarak şerit yapılır ve simit şekli verilir. Hazırlanan simitler önce yumurta akına, sonra susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170 derece fırında susamlar iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
11 yorum:
Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.
Canım ellerine sağlık misler gibi mahlep kokusunu bende çok severim.
Hayırlı cumalar kucak dolusu sevgi
ler...
Allah kabul etsin canım, sunum da bir harika olmuş, misler gibi mahlep kokusu buralara kadar geldi , ellerine sağlık ve hayırlı cumalar canım.
ellerine saglik,istanbuldayken her kandil butun pastanelerin camlarina dizilirdi seneler oldu kandil gecirmeyeli istanbulda,2 haftam kaldi vatanima kavusmaya gerci .neyse beni nerelere goturdu tarifin ellerine saglik sevgiler
Ellerine sağlık,çok güzel görünüyorlarrr..Sevgi ile öptüm....
ellerine sğlık birselcim
cok severim kandil simidini
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor... Sunum çok şık olmuş harika... sevgilerimle...
Çok güzel görünüyor simitler. Bende evde yapmak istiyorum ama bu sıralar hiç vakit bulamıyorum.
off süper görünüyor ellerine sağlık çıtr çıtır olsada yessem
Ellerinize sağlık nefis görünüyorlar..Sevgiler...
41 kere Masallah. Ne guzel bir site. Hamarat hanim dedikleri bu olsa gerek. Benimde sitem var ama bundan sonra baya bir düşünmeme gerek acaba ne yapsam diye. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder