Malzemeler :
6 adet böreklik yufka
3 adet yumurta
2 şişe maden suyu
200 gr. kaşar peyniri
150gr. margarin
200 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Yapılışı :
Margarin eritilir. Yağlanmış tepsiye birinci yufka gelişigüzel serilir. Üzerine fırça ile margarin sürülür. Diğer iki yufka için de aynı işlem yapılır. Üçüncü yufkanın üzerine de margarin sürüldükten sonra maydanozla karıştırılmış peynir serpilir. (İstediğiniz başka bir malzemeyi de kullanabilirsiniz.) Kalan yufkalar da aralarına margarin sürülerek üst üste yerleştirilir. En üstteki yufkaya margarin sürülmez. Börek istenilen şekilde dilimler halinde kesilir. Çukur bir kapta yumurtalar köpük olana kadar çırpılır ve böreğin üzerine her tarafına yayılacak şekilde kaşıkla dökülür. Maden suyunun bir şişesi böreğin üzerine gezdirilir. Bir süre böreğin maden suyunu çekmesi beklenip, diğer maden suyu şişesi de dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkmasına yakın her dilimin üzerine bir tutam kaşar peyniri rendesi serpilir ve kaşarlar eriyinceye kadar fırında tutulur.
Afiyet olsun.
1 yorum:
merhaba,börek çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..:) ben soda ile börek hiç yapmadım ama deniycem..:)sevgiler
Yorum Gönder