Malzemeler :
2 adet kereviz
1 adet orta boy havuç
1 tutam dereotu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş sarımsak
tuz
Yapılışı :
Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsak çukur bir kapta karıştırılır. Kerevizin kabukları soyulur ve yıkanır. Kararmaması için kerevizin üzerine limon sıkılır. Kereviz ve havuç rendelenerek yoğurtla karıştırılır. Hazırlanan karışıma ceviz, ince kıyılmış dereotu, portakal kabuğu rendesi ve tuz eklenerek iyice harmanlanır. Portakal dilimleri üzerinde, dereotu ve cevizle süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder