Herkesin bildiği, İrem'in en sevdiği, acil durumlarda kurtarıcı olan bir börek. Boş zamanlarınızda hazırlayıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Malzemeler :
3 adet böreklik yufka
250 gr. beyaz peynir
yarım demet maydanoz
3 adet böreklik yufka
250 gr. beyaz peynir
yarım demet maydanoz
kızartmak için;
2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
Yufkalar üst üte tezgaha serilir. (+) Şeklinde kesilerek 4 eşit üçgene bölünür. Her bir üçgen de ikiye bölünerek her bir yufkadan 8 adet üçgen elde edilir. Peynir çatalla ezilip, ince kıyılmış maydanozla karıştırılır. Üçgen yufaknın geniş kenarına 1 tatlı kaşığı kadar iç malzeme yerleştirilir. Yufkanın kenarları sağ ve sol taraftan birer sm. kadar içe doğru katlanır ve çok sıkı olmayacak şekilde sarılarak rulo yapılır. Yufkanın ucu su ile ıslatılarak yapıştırılır. Bütün yufkalar bu şekilde hazırlandıktan sonra, kızgın yağda kızartılır ve fazla yağları kağıt havlu ya da peçete ile alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder