Malzemeler :
1 adet kemikli tavuk göğsü
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3-4 adet kornişon turşu
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
6 adet kare milföy hamuru
Yapılışı :
Kemikli tavuk göğüs tencereye alınarak, tuz ve üstüne çıkacak kadar su eklenerek haşlanır. Haşlanan tavuk kemiklerinden ayrılarak didiklenir. Üzerine; minik doğranmış kornişon turşu, ezilmiş sarımsak, ceviz, yoğurt, mayonez ilave edilip iyice harmanlanır. Gerekirse yoğurt miktarı artırılabilir.
Isıya dayanıklı küçük cam kaselerin dış ve arka kısımları yağlanır. Milföyler her bir kaseye giydirilir, Kenar fazlalıkları kesilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Soğuyunca dikkatli bir şekilde kaselerden ayrılır. Her bir kaseye hazırlanan salatadan paylaştırılır. Üzeri dereotu ve kiraz domatesle süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
4 yorum:
senin tarifinde çok güzel arkadaşım..yorumun için çok teşekkürler..çok sevindirdin beni..iyi günler..
CANIM ELLERİNE SAĞLIK ,SUNUM ÇOK ŞIK OLMUŞ ,TADIDA ÖYLEDİR EMİNİM
tarifiniz çok güzel gözüküyor..bende çaycumalıyım..eline sağlık.senden bol faydalanıcağımı umuyorum .kolay gelsin..
değişik ve leziz bir tariif daha ellerine sağlık canım harika görünüyor...
Yorum Gönder