Malzemeler :
1 adet karnabahar
1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
2 kahve fincanı un
1 adet yumurta
2 kahve fincanı mısır nişastası
1 şişe maden suyu
kızartmak için;
sıvı yağ
Yapılışı :
Karnabahar yıkanıp çiçeklerine ayrılır. Mümkünse buharda ya da tuzlu suda haşlanır ve soğuk sudan geçirilip, kurulanır. Geniş bir kasede rendelenmiş eski kaşar peyniri, un, yumurta, nişasta, maden suyu ve tuz iyice karıştırılır. Karnabaharlar bu sosa batırılarak kızgın yağda kızartılır. Fazla yağları kağıt havlu ile alınıp servis yapılır. Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökülebilir.
Afiyet olsun.
2 yorum:
merhaba,
seni tebrik etmek istiyorum. pdçse 32 nin rekortmeni sendin 33 e adaysın gibi görünüyorsun ellerine sağlık.
sevgilerimle,
Karnıbahar kızartmasını çok seviyorum.ahh birde çok yağ çekmeseler lezzetli olan herşey kilo aldıtıyor.
ellerien sağlık
öpüyorum.
Yorum Gönder