Disable Copy And Past

19 Ocak 2009 Pazartesi

Portakallı Tatlı

Portakallı tatlıyı sevgili Portakalağacı Hatice'nin düzenlediği YE#41:PORTAKAL etkinliği için hazırladım. Tarifimi sevgilerimle beraber kendisine gönderiyor, bol tarifli, portakal kokulu bir etkinlik diliyorum.


Malzemeler :
3 adet yumurta
aldığı kadar un
1 şişe portakallı gazoz
kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
sıvı yağ
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Şerbeti için ;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1/2 limonun suyu
Yapılışı :
Ön hazırlık olarak su ve şeker 10 dakika kaynatılır, limon suyu damlatılarak ocak kapatılır ve şerbet soğumaya bırakılır.
Maya gazozun içine atılıp, karıştırılarak eritilir. Yoğurma kabında bir miktar un, yumurtalar ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır. Karışıma mayalı gazoz eklenir. Aldığı kadar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamur 4 eşit parçaya bölünür. Her bir parça merdane ile bıçak sırtı kalınlığında açılır. Bir fırça yardımıyla her tarafına sıvı yağ sürülür. Kenarlarındaki fazlalıklar kesilerek hamur kare haline getirilir. Kesilen parçalar kare hamurun üzerine yerleştirilir. Bu şekilde hazırlanan hamur rulo şeklinde sarılır. Rulo 1,5-2 sm. kalınlığında dilimlenir ve yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir. Hamurun tamamı bitene kadar aynı işlem uygulanır. Yarım saat kadar tepside mayalanması için bekletilir. Önceden ısıtılmış 125 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbet üzerine gezdirilir. Tatlı soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.

4 yorum:

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK GÖRÜNTÜSÜ ÇOK HOŞ EMİNİM LEZZETLİDİR DE SEVGİLERLE FİKRİYE

Unknown dedi ki...

Canım yine süper bir lezzet ellerine sağlık öptüm...

Adsız dedi ki...

Çok farklı bir tatlı olmuş.
Ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

merhaba tatlı çok güzel olmuş.görüntü muhteşem valla.sevgiler