Malzemeler :
4-5 adet büyük boy patates
4 adet dolmalık kabak
1 adet havuç
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
4-5 adet kornişon turşu
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 kase yoğurt
1-2 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
tuz, karabiber
Süsleme için;
karanfil
limon kabuğu
havuç
minik turplar
Yapılışı :
Kabaklar jülyen doğranıp, kızartılır. Patatesler haşlanıp, kabukları soyulur ve sıcakken çatalla ezilir. Patates püresinden bir miktar civciv yapmak için ayrılır. Kalan patatese; ince rendelenmiş havuç, minik doğranmış közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşu, ince kıyılmış dereotu-maydanoz eklenir. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp, iyice karıştırılır. Büyük bir kaseye streç film serilip, salata kaseye boşaltılır, kaşıkla iyice bastırılır.
Ayrılan patates püresi; limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Elde yuvarlanarak limon büyüklüğünde bir top yapılır, baş kısmı çukurlaştırılır. Ceviz büyüklüğünde bir top daha yapılarak çukur kısma yerleştirilir ve civcivin baş kısmı oluşturulur. Havuçtan gaga, karanfilden göz, limon kabuğundan kanatlar yapılarak civciv tamamlanır.
Hazırlanan patates salatası servis tabağına ters çevrilir, dikkatlice streç film kaldırılır. Salatanın kenarlarına kızarmış kabaklar kuş yuvası görüntüsü vermek için gelişigüzel dizilir. Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsak karıştırılarak salatanın üzerine dökülür. Yoğurdun üzerine bolca dereotu yerleştirilir. Son olarak civcivler de salatanın üzerine yerleştirilerek, salata tamalanır. İsteğe göre minik turplara mantar görünümü vererek süsleme yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Ayyyyyyy çok şekerler ellerine sağlık canım harikasın öptüm...
Ne hoş bir görüntü :) Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder