Malzemeler :
1 adet küçük boy karnabahar
2 adet kırmızı biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1/2 yemek kaşığı sirke
1-2 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı pulbiber
tuz
Yapılışı :
Karnabahar çiçeklerine ayrılıp, buharda ya da tuzlu suda biraz diri kalacak şekilde haşlanır. Soğuk sudan geçirilerek, suyu süzülür ve servis tabağına alınır. Kırmızı biberler közlenip kabukları soyulur. Robotta ya da blendırla püre haline getirilir. Püre haline gelen biberlere limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, sirke, pulbiber ve tuz eklenir ve iyice karıştırılır. Hazırlanan sos karnabaharların üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
karnabaharlar çiçek açmış sanki..ellerine sağlık arkadaşım...
Yorum Gönder