Disable Copy And Past

15 Ocak 2009 Perşembe

Frambuazlı Kalp Pasta


Pasta yapmak için fazla zamanım yoktu, Dr. Oetker imdadıma yetişti.

Malzemeler :
1 paket Dr. Oetker pandispanya un
3 adet yumurta
7-8 yemek kaşığı su
Kreması ;
1 paket Dr. Oetker frambuazlı-çilekli pasta kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
Arasına;
frambuaz
Kaplama için;
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Süsleme;
Çeşitli şekerler, şeker hamurundan yapılan çiçekler, vb. (Süslemede kullandığım pembe kalpler ; Jelibon Puffy şekerleri)
Yapılışı :
Çukur bir kapta 3 adet yumurta çırpılır. Pandispanya un karışımı ve 7-8 yemek kaşığı su eklenerek 5-6 dakika daha çırpmaya devam edilir. Hazırlanan karışım yağlanmış kalp şeklinde bir kalıba dökülerek, 170 derece fırında pişirilir. Soğuyunca iki ya da üç kat olacak şekilde kesilir. Meyve suyu ya da sütle ıslatılır. (Ben ıslatmadım; kek çok yumuşaktı.) Hazır pasta kreması çukur bir kaba alınarak, üzerine 1,5 su bardağı soğuk süt eklenir ve mikserin yüksek hızında 3-4 dakika çırpılır. Birinci pandispanya katına krema sürülür, frambuaz taneleri serpiştirilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır. Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır ve bir süre buzdolabında bekletilir. Pastanın üzeri ve yanları kremşanti ile sıvanır. (İsteğe göre kremanın bir kısmı ayrılarak sıvama ya da süsleme işleminde kullanılabilir.) Çeşitli şekerler, ve şeker hamurundan süslemelerle pasta süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip, servis yapılır.
Afiyet olsun.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Muhteşem canım ellerine sağlık tarif yokmu:))öptüm...

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

çok güzel... sevgililer gününede özel olabilir... eline sağlık.

Ayşegül İlikçi dedi ki...

Ellerine sağlık, çok romantik görünüyor...

egeli dedi ki...

VALLAHİ DR.OETKER BENİMDE İMDATIMA YETİŞİYOR,PEKTE LEZZETLİ OLUYOR BANA KALIRSA,ELLERİNE SAĞLIK CANIM ,PASTA HARİKA OLMUŞ.