125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta (sarısı hamuruna, akı üzerine)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Üzerine;
file fındık
Arasına;
1 paket bitter çikolata
2 adet vanilyalı gofret
Yapılışı :
Tüm malzemeler karıştırılır, aldığı kadar un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartılıp, yuvarlanır ve biraz bastırılarak kurabiye şekli verilir. Kurabiyeler önce yumurta akına, sonra file fındığa batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir. Bitter çikolata Ben Mari yöntemiyle eritilir. (Bir kaba su doldurulup, ocağa yerleştirilir. Üzerine başka bir kap oturtulup, çikolatalar kırılıp üstteki kaba doldurulur ve eritilir. Üstteki kabın suya değmemesi gerekiyor.) Gofretler çikolatanın içine ufalanır. Kurabiyelerin alt kısımlarına gofret-çikolata karışımından sürülür ve diğer bir kurabiye ile birleştirilir.
Afiyet olsun.
6 yorum:
Canım harika görünüyor ellerine sağlık öptüm..
hayırlı cumalar arkadaşım tarifin için teşekkürler tekrar bekliyorum sevgiler
ellerine sağlık canım şifa olsun yarasın çikolatanın içine gofret koyma sebebini merak ettim aydılatırsan sevinirim,selam,sevgi ve dua ile kal
susamcorekotu.blogcu
hımmm bak diyorum ben sen harikasın ellerin dert görmesin bir sey sorcam bu kadar guzel mamalar yapıpta nasıl böyle zayıf kalabiliyorsun tatlım :))
çok güzel görünüyorlar... ellerine sağlık... pastanedeki kurabiyeler gibi olmuşlar...tadıda öyledir.....öptüm canım....
Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sevil'ciğim sanırım ben de artık "diyetteyim" grubuna katılacağım. Hayatımda ilk defa 60kg. oldum. Hamur işlerine sanırım ara vermem gerekecek. Gelincik mutfak arkadaşım; ben de pastanelerdeki kurabiyelerden esinlenerek bu tarifi uydurdum, tadı aynı pastanedekiler gibi oldu. Fındık yerine fıstık da güzel olur. Sevgiler.
Yorum Gönder