http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

Tarif no : 122
Tarif adı : Düğme Tatlısı
Gönderen arkadaşım : http://turuncutatlar.blogspot.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
MALZEMELER
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Paket erimiş margarin
1 Paket kabartma tozu
Aldığınca un
ŞERBETİ İÇİN:
8 Su bardağı su
8 Yemek kaşığı şeker
ÜZERİ İÇİN:
Kakolu ya da istenilen başka bir puding
YAPILIŞI:
Önce şerbetimizi hazırlayalım. Su ve şekeri bir kaba alıp kaynatalım içine 3-5 damla limon suyu ekleyip kaynatalım. Soğumaya bırakalım.Hamuru için tüm malzemelerimizi bir kaba alıyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Hamurumuzu merdane yardımıyla yarım santim kadar açıp çay bardağı ağzıyla yuvarlaklar çıkartıyoruz. Çıkarttığımız yuvarlaklarında ortasına kola kapağı yada başka küçük bir kapakla bastırıyoruz. Altı delinmeyecek şekilde sadece çukurlaştırıyoruz. Daha sonra fırına veriyoruz 180 derecede üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Pişen tatlımızın üzerine soğuk şerbetimizi döküyoruz. Tatlımız içini çektikten sonrada hazırladığımız pudingi tatlımızın ortasına çukurların içine dolduruyoruz. Üzerini de süsledik mi tatlımız servise hazır afiyet olsun;)

Tarif no : 121
Tarif adı : Toyga (Toga) Çorbası
Gönderen arkadaşım : http://deryayla.blogspot.com/
MALZEMELER
2 su bardağı aşurelik buğday(dövme)
750 gr.yoğurt
500 gr.ıspanak
1 su bardağı nohut(haşlanmış)
1 yumurta
1 yemek kaşığı(silme)un
Tuz
YAPILIŞI
Dövmeler ayıklanıp,yıkanarak bir tencerede iyice pişirilir.Ispanaklar ayıklanarak yıkanıp yemeklik doğranır.Bu arada ayrı bir tencerede nohut haşlanır.Çorbamızı yapacağımız büyük tencerede 1 yumurta,un ve yoğurt iyice çırpılarak(ayrandan biraz koyu kıvamda olacak)sürekli karıştılarak pişirilir.Bunun sebebi kesilmesini önlemektir.Kaynadıktan sonra sırayla dövmesi,ıspanağı ve nohutu eklenerek karıştırmaya devam edilir.
Çorbamız kıvamını alınca tuzu atılarak bir müddet daha kaynatılır ve istenilen şekilde servis yapılır.
Not : Yanına kısır yapılması tavsiye edilir, çok yakışıyor.

Tarif no : 120
Tarif adı : El Değmeyen Tuzlu Bisküvi
Gönderen arkadaşım : http://akasyakokusu.blogspot.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
Malzemeler :
1,5 bardak irice çekilmiş tuzlu cipsi
1 adet bütün + 1 yumurta beyazı hamura
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
yarım çay kaşığı tuz
yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı elenmiş un
Kavanozundan beş parmağınızla tuttuğunuz kadarda maraş biberi.))))
üstüne yumurta sarısı
susam
Yapılışı :
Bütün malzemeyi önce krakeri sonrada diğer malzemeleri ekleyerek rondodo iyice birbirine yediriyoruz..Son aşamadaki unu tahta kaşıkla iyice yoğuruyoruz..Bakmayın yoğuruyoruz dedim öylede çok katı değil hani..İki kaşık yardımıyla alıp tepsiye el değmeden :)) düşürüyoruz..Yumurta sarısı sürüp susam ekiyoruz..Yakmadan kurutmadan pişiriyoruz..Benim fırınımda 160* gibiydi süresine bakmadım..Her fırın ayarı farklıdır.Buyrun adını tescillediğim el değmeyen kurabiyemin tadına bakın:)))

Tarif no : 119
Tarif adı : Havuçlu Kek-Muffin
Gönderen arkadaşım : http://lezzetpinari.blogspot.com/
Malzemeler :
1 + 3/4 su bardağı un (2.bardağın 1/4'ü nişasta) ya da 2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı pekmez
3/4 su bardağı yoğurt
100 gr yumuşak margarin
3 havuç rendesi
1 paket vanilya
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Yapılışı :
Un, nişasta, tarçın, karbonat, tuz, vanilya ve ceviz karıştırılır. Şeker ve yumurta iyice ayrı bir kapta çırpılır.Yoğurt, margarin, pekmez ve rendelenmiş havuçlar eklenip karıştırılır.Bu karışım kuru karışıma ilave edilir.Tahta kaşıkla karıştırılır. Muffin kalıplarına paylaştırılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir. (12 adet muffin çıkıyor)

Tarif no : 118
Tarif adı : Açma
Gönderen arkadaşım : http://ebrulitat.blogspot.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
Malzemeler:
1/2 paket yaşmaya
1 su bardağı + yarım çay bardağı ılık su
1 bardaktan bir parmak eksik sıvı yağ
3-4 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 yumurta sarısı (üzeri için)
4 su bardağı un ( Unu yavaş yavaş aldığı kadar koyun)
Çörekotu
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırıp, yoğurun. 2 misli kabarınca tepsiye açma şekli vererek dizin. Tepside mayalanması için bekletin. Mayalanınca nazikçe üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpip, 200 derece fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra yumuşaması için üzerine biraz su serpip bir bezle örtün. Afiyet olsun.Not: Ben hamuru, ekmek makinesinde yoğurtuyorum. Daha güzel oluyor.

Tarif no : 117
Tarif adı : Açma
Gönderen arkadaşım : http://haticebacininyeri.blogspot.com/
Açma
Malzemeler :
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına ; yumuşak margarin
Üzeri için:Yumurta sarısı, kaşar rendesi
Yapılışı :
Ilık sütün içinde yaşmaya eritilir. Daha sonra tüm malzemeler eklenerekyumuşak bir hamur yoğurulur. 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.Daha sonra hamurdan koparılan parçalar avuçiçinde açılıp içine yumuşak margarin sürülüp, ruloşeklinde katlanır, rulonun uçları ters yönde döndürülüp birleştirilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Tarif adı : Şam Bali
Gönderen arkadaşım : http://susamcorekotu.blogcu.com/

Malzemeler:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı yoğurt(koyu kıvamlı),
2 su bardağı un,
3 su bardağı ortaboy irmik(1 paket),
Kabartma tozu,
Üstü için tuzsuz fıstık,
Şerbeti için:
4,5 su bardağı şeker,
4 su bardağı su
Önce şerbeti şekeri eriyene kadar kaynatılır,soğumaya bırakılır
Yoğurt ve şeker karıştırılır,içine un,irmik,kabartma tozu yavaş yavaş yedirilir biraz katı olan karışım yağlanmış tepsiye yayılır,aralıklarla fıstık yerleştirilir,önceden ısınmış 170-180 derecelik fırında pişirilir.En önemlisi!!! Hamur da şerbette soğuk olacak aksi halde içi hamur kalıyor.şerbeti almıyacak gibi görünse de 1 gün sonra şerbeti hiç kalmıyor ve tatlı kabarıyor.afiyet olsun

Tarif no : 115
Tarif adı : Mayalı Peynirli Poğaça
Gönderen arkadaşım : http://karadenizsofrasi.blogspot.com/

MAYALI PEYNİRLİ POĞAÇA
Ben hereşeyi göz kararı yaparım ya bunlarda ölçü kullandım ama unun ölçüsü yok,belli oranda derin kaseye koyduğum unun üzerine tuzunu serpip,bir paket doktorotker mayayı,1 kaşık toz şekeri,1 yumurta akını,yarım bardak sıvı yağı,1 bardak ılık sütle bir güzel yoğurup,dinlendirmeye bırakırken 2 kaşıkta becel ekleyip mayalandırdım.Hamuru 1.5 saat beklettikten sonra istediğim büyüklükte parçalar alıp elimin içince açıp ortasına peyniri koyup kapattım,yoğurtlu,yumurta sarılı sıvıyağlı karışımdan üzerine sürüp çörek otu serpip,fırında üzerleri kızarana kadar pişirdim.( un ilave edilebilir hamurun kıvamı için)

Tarif no : 114
Tarif adı : Sürpriz Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://akdenizaksamlari.blogspot.com/
MALZEMELER
1 paket margarin
2.5 su bardagı un
1.5 su bardagı pudra sekeri(ben toz seker kullandım)
1 adet yumurta akı
yarım paket vanilya
Üstüne:
istediğiniz bir marmelat (ben kayısı kullandım)
bütün fındık içi
YAPILIŞI:
Un ve küçük parçalar halinde doğranmış margarini karıştırın.
Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta akı, şeker ve vanilyayı ekleyin.Hamur haline getirin.
Nemli bir bezle kapatıp 15 dk. dinlendirin.
Hafif unlanmış tezgahda merdaneyle aç (ben elimle şekil verdim merdane kullanmadım)
Yuvarlak bir bardakla kesip şekil ver.
Yağlanmış fırın tepsisine diz ortasına parmağınla basıp bir çukur oluştur.
Çukurlara 1 çay kaşığı kadar marmelat koyun birer fındık ekleyin.
Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyetle Yiyin:-)))

Tarif no : 113
Tarif adı : Kıymalı Patatesli Börek
Gönderen arkadaşım : http://pinarabdullah.blogcu.com/

Malzemeler :
4 yufka
2-3 patates
100 gr. kıyma (miktarı siz ayarlayın)
Tuz, Baharat (isteğe bağlı)
Maydanoz
Sıvıyağ
Ekmek içi (robottan geçirilip ufalanmış hali ya da galeta unu)
1 yumurta sarısı
Susam
Arasına ;
50 gr. margarin (tereyağ kullandım) eritilmiş
1 su bardağına yakın soğuk su
Hazırlanışı:
İlk önde patatesleri soyup çiğ olarak rendeleyip bir güzelce yıkayıp süzgeçte suyunu süzmesini sağlayalım. Tavaya sıvıyağı ekleyip (ben bütün yemeklerimde zeytinyağı kullanıyorum) soğanları bir güzel soteliyoruz. Daha sonra içine kıymayı ekleyip pişmesini sağlıyoruz. Kıymanın hemen üstüne süzülen patateslerimizi alıp biraz da patatesle kavuralım. Üzerine ince ince kıyılmış maydonozu ekleyip baharatlarını ve tuzunu ekleyip altını kapatalım. Bir başka tavada margarini eritip içine 1 bardak soğuk suyu ilave edelim. Birinci Yufkanın üzerine eritilmiş margarinden her tarafına gelecek şekilde yayalım. İkinci yufkayı da bu yufkanın üzerine serelim tekrar margarinli harçtan ekleyelim. Sigara böreği keser gibi 8 eşit parçaya bölelim. Geniş kısımlı yere hazırlanan patatesli kıymalı harçtan koyup geniş şekilde saralım. Tepsimize dizip üzerini yumurtanın sarısını sürelim. En son aşamada tüm böreklerimizin üzerine (ben kalan bayat ekmekleri robottan geçirip kavanozlamıştım) kuru ekmek içinden ya da galeta unundan ve susamdan birer fiske ekleyerek fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Çıtır çıtır bir börek oluyor. Yeme de resmine bak :-))Afiyet bal şeker kaymak olsun. Veeee yorumlar lütfen....

Tarif no : 112
Tarif adı : Boşnak Böreği
Gönderen arkadaşım : http://www.benimyemeklerim.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
Malzemeler :
3 su bardağı süt
yarım cay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İÇİNE
4 adet soğan
250 gr kıyma.
Arasına sürmek için
1 kâse sıvı yağ
üzerine
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Soğanlar sotelik doğranır. Az yağda kavrulur. Kıyma ilave edilir. Hafif kavrulur karabiber tuz eklenir. Soğumaya bırakılır.Süt, tuz ve yağ karıştırılır un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. Limondan büyük yumaklar yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Un ile yufka kalınlığında açılır. 1,5 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirilir. Hamurun kenarına harç konulur, rulo sarılır tepsiye yuvarlak şekilde yerlestırılır diğer hamurlarda aynı sekılde açılır yapılır.üzerine 1 yumurta sarısı sürülür. Önceden ısınmış 170 derecede pişirilir.

Tarif adı : Zeytinyağlı Biber ve Lahana Dolması
Gönderen arkadaşım : http://buramburam.blogspot.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
Malzemeler :
1 bağ kara lahana
6-7 adet kırmızı biber
İç Malzemesi
1 su bardağı Prinç
1 büyük soğan
2 domates
maydanoz
nane
kuş üzümü
tuz, az karabiber
Soğanlar yağda pembeleştirilir. Üzerine küp küp doğranmış domates ve prinç eklenerek güzelce kavrulur sonra baharat ve maydanozlar konularak 1 bardaktan az biraz su konarak kavrulan harcın kapağı kapatılarak 10 dak demlenmeye bırakılır.
Diğer tarafta bir tencedeye yıkanmış lahanalar konur ve kaynamış suda lahanalar yumuşayıncaya kadar haşlanırlar.
Kırmızı biberler içleri çıkartılarak yıkanır ve süzdürülür.
Sonra yapılan harçtan alınarak kalın olmayacak şekilde lahana yarakları sarılır.
Kırmızı biberlerin içleride aynı harçla doldurularak tenceremizin henarlarına biberleri orta kısmına ise lahanaları koyarak tenceremizin içine de 1-2 bardak sıcak su konarak sarma ve dolmalarımız buharıyla birlikte pişirilir

Tarif no : 110
Tarif adı : Sacda Gözleme
Gönderen arkadaşım : http://yalnizkralice.blogspot.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
Un, su ve tuzla yapılan bir hamuru bezelere ayırıyoruz daha sonra bu bezeleri yufka yapıyoruz. Arasına biraz sıvı yağ sürdükten sonra dörde katlıyoruz. Biraz daha incelttikten sonra sac'da iki tarafını da yağlayarak pişiriyoruz. AFİYET OLSUUUUN.

Tarif no : 109
Tarif adı : Damalı Yaş Pasta
Gönderen arkadaşım : http://guzfasulyeleri.blogcu.com/


MALZEMELER
1 adet kakaolu pasta tabanı
1 adet sade pasta tabanı
1 poşet krem şanti
Krem şanti için 1 su badağı süt
KREMASI İÇİN
750 ml süt
1 bardak un
1 bardak şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
25 gr lık bir paket kakao
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
muz ve nar
HAZIRLANMASI
Yağ hariç krema malzemelerini sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına kadar pişirin. Ilınınca yağı ilave edin ve 7-8 dakika çırpın. Krem şantiyi sütle çırpıp buzdolabına koyunuz. Dğer tarafta her iki kekin ortasını bir kase yardımıyla çıkarın ve birbiri ile değiştirin. Kekleri şekerli su ile ıslatın. Aralarına krema sürün ve üzerine 2.keki kapatın. Onu da şekerli su ile ıslattıktan onra üzerini ve yanlarını da kakaolu krema ile kaplayın. Üzerini kremşanti ve istediğiniz meyvelerle süsleyin. Ben muz ve nar taneleri kullandım. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapınız.-Herkese afiyet olsun.

Tarif no : 108
Tarif adı : Baklava Hamurundan Börek
Gönderen arkadaşım : http://karadenizsofrasi.blogspot.com/

BAKLAVA HAMURUNDAN BÖREK
Malzemeler:
5 yumurta
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1.5 çay kaşığı karbonat(karbonatın içine sıkılır limon öyle katılır)
yarım limon
bir çimdik tuza
aldığı kadar un
açmak için unla karışık nişasta
börek için sadece unla da açılır,ben böreği unla açtım.
Yapılışı :
Bütün malzemeler derin bir kaba konur,karıştırılır,üzerine aldığı kadar un ilavesiyle fazla sert olmayacak şekilde hamur elde edilir.Biraz dinlendirilen hamur bezelere ayrılır ve açılır.açılan hamurun her yerine iç malzeme yayılır(kıymalı,peynirli ,çökelekli,patatesli)iki taraftan rulo yapılır sonrada gül böreği gibi dolanır,şekil verilir,üzerine yumurta sarısı,yoğurt,sıvıyağ karışımı sostan dökülür. Ve fırına sürülür üzerlerin kızarana dek pişirilir.Sonrada afiyetle yenir.Ben bunu tatlı yaptığım hamurun artan bezelerinden yaptım.özel bir hamur hazırlamadım ,güzelde oldu afiyet olsun.

Tarif no : 107
Tarfi adı : Ispanaklı Börek
Gönderen arkadaşım : http://hunerlieller.net/

ISPANAKLI BÖREK
MALZEMELER:
5 su bardağı un
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşıgı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşıgı tuz
Katların arasını yağlamak için;
1,5 su bardağı zeytinyağı
Buğday Nişastası( ya da un)
iÇ MALZEMESi:
yarım kg. ıspanak
2 adet kuru soğan
Karabiber, Tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta
1 çorba kaşıgı yoğurt
1 çorba kaşıgı yağ
YAPILIŞI:
Ispanakları iyice yıkayın. ince ince kıyın. Kuru soganları da ufak ufak dograyın. ikisini hafifçe ovalayın ve diger iç malzemeleri ekleyin.Hamur malzemelerine yarım bardak kadar su azar azar ilave edilip yumuşak bir hamur yapılır. Hamuru iki parçaya bölün, sonra her bir parçayı 7 parçaya bölün. Toplam 14 parça olacak. Üzerlerini nemli bir bezle örtün, yarım saat dinlendirin.Tepsiyi yaglayın. Hamurları açmaya başlayın. ilk yedi hamuru açarak sırayla tepsiye üst üste koyun. Her katın arasına yag sürün. 7 kat bitince iç malzemeyi koyun. Yufkaların arasına yag sürerek yedi kat daha yufka koyun. Yumurtayı, yogurdu ve sıvı yagı çırpın. Böregin üzerine sürün. Fırına koymadan önce böregi dilimleyin. 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Tarif no : 106
Tarif adı : Etimek Tatlısı
Gönderen arkadaşım : http://aytenceee.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
MALZEMELER:
Etimek,
1,5 bardak toz şeker,
1,5 bardak sıcak su,
5 su bardağı süt,
2 kaşık un,
1 kaşık nişasta,
1 yumurta,
1 paket kremşanti, ceviz .
YAPILISI:
Etimekleri borcama dizelim. 1,5 su bardağı şekeri tavada eritelim, eridikten sonra 1,5 su bardağı sıcak suyu döküp şerbet yapalım. Şerbeti etimeğin üstüne sıcak sıcak dökelim. 4 su bardağı süte 2 kaşık unu, 1 kaşık nişastayı, 1 yumurtayı, sogukken karıştırıp muhallebi gibi pişirelim. Etimeğin üstüne dökelim. 1 su bardağı sütle kremşanti yapıp soğuk olarak üstüne dökelim...Tatlımızı dolaba soğumaya bırakalım, üzerini ceviz, ya da hindistan ceviziyle isteğe göre süsleyip servis yapalım...AFiYET OLSUN...

Tarif adı : Havuçlu Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://nurdaninmutfagi.blogspot.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
Malzemeler:
250 gr. yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 su bardağı dolusu havuç rendesi ( ince tarafı ile)
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Yapılışı:
Margarin, şeker, yumurta, havuç rendesi karıştırılır.Un ve kabartma tozu eklenir.Un yoğrdukça eklenmelidir., Hamurdan ceviz kadar alınıp, yuvarlak veya oval şekil verilir.Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, ön ısıtma yapılmış fırında 200 derecede pişirilir.Pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
6 yorum:
Etkinlik için tarifim hazır.Sayfama uğrayıp alabilrsiniz.Kolay gelsin.Sevgiler
Katılımcı arkadaşların ellerine sağlık..Yapılanlar çok nefis görünüyorlar..
Sevgiler..
merhaba
etkinlik için 2.tarfim hazır.Selamlar...
Birsel'cim bir tarif daha ekledim..Uyduruk ama fenada değil hani.
Alabilirsin canım..Tşkler sevgilerimle..
canım çay saati etkinliği ama çorba çok değişik olduğu için ekledim sevgiler...
Birsel'cim merhaba canım kolay gelsin..Canım cipsi gibi valla kraker gibi bişey.Hani aktar gibi yerlerde satılır..Değişik bi fıstıkmı desem cipsimi.Kilolayla ceviz aldığım baharatçıdaydı çocuklar babalarına az aldırdılardı kalandan yaptım.Çubuk gibiydi..Robotta tam dağıtmadan çektim yaptım..
Kolay gelsin canım sevgilerimle..
Yorum Gönder