Disable Copy And Past

11 Ekim 2008 Cumartesi

P.D.Ç.S.E. 27 - 6.GÜN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler




Tarif no : 95
Tarif adı : Kadayıflı Muhallebi
Gönderen arkadaşım : http://sevinclimutfaklar.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
400 gr kadayıf
1 çay bardağı şeker
50 gr margarin
1 su bardağı fındık
Muhallebisi için ;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı un
1 sade paket kremşanti
Yapılışı :
Öncelikte 1 poşet kremşantiyi 1 bardak soğuk suyla çırpıp buzluğa kaldırın,
Daha sonra muhallebisi için süt, şeker ve unu iyice çırptıktan sonra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın, soğuturken de baş bağlamaması için arasıra karıştırın,
Kadayıfları ince ince didikleyin, ocakta genişçe bir tavanın içinde yağ ve şekerle birlikte rengi iyice kızarana dek kavurun bu işlem yaklaşık yarım saat sürüyor ve sonrasında fındığıda ilave edip biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Kremşanti sertleşince iyice soğumuş olan muhallebiyle pürüssüz hale gelinceye kadar karıştırın,
Püf noktası hem muhallebi hemde kadayıfın iyice soğmuş olması yoksa kadayıflar yumuşar ve hamur olur.
Muhallebiyi dökeceğiniz tepsiyi ıslattıktan sonra muhallebinin yarısını tepsiye yayın ve yine soğumuş olan kadayıfın yarısını üzerine yayın kalan muhallebiyide üzerine dökün ve en son olarak kalan kadayıfıda yaydıktan sonra buzdolabına iyice soğutun ve servis edin.




Tarif no : 94
Tarif adı : Hurma Tatlısı
Gönderen arkadaşım : http://elmaninkabugu.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


malzemeler:
1 sanayağı erimiş
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 tutam tuz
1 su bardağı fındık kırığı
un
şerbet:
3 subardağı şeker
2,5 subardağı su
1-2 damla limonsuyu
1 vanilya
yapılışı:
Sanayağı,sıvıyağı,yumurta ve tuz karıştırılır.Fındık eklenir, un vanilya ve kabartma tozu eklenerek iyice yoğrulur.Hamur oldukça katı olmalıdır. Yoksa şerbet döküldüğünde dağılır.
Hamurdan ceviz kadar parçalar koparılır tepsiye dizilir 180 derecede üzeri açık kahverengi olacak şekilde pişirilir.
Tatlı pişirken 3 bardak şeker ile 2,5 bardak su 10 dakika kaynatılır 1-2 damla limon suyu damlatılıp 5 dakika daha kaynatılır.
Altını söndürünce 1vanilya eklenip iyice karıştırılır.Ilımaya bırakılır.
Fırından çıkan talılar 5 dakika dinlendirilip üzerine ılık şerbet dökülür
En az 2 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
Şimdiden afiyet olsun



Tarif no : 93
Tarif adı : Profiterol
Gönderen arkadaşım : http://nurmutfakta.blogcu.com/Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

malzemeler:
2 su bardağı su
yarım paket margarin
4 yumurta
6 çorba kaşığı un
kreması için:
yarım kilo süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
sos için:
dr oetker çukulata sos
2 buçuk su bardağı süt
yapılışı:
tencerede suyu kaynatalım içine yağı koyarak eritelim ateşten alıp unu eleyerek azar azar ilave edelim ve karıştıralım biraz pişirip ocağı kapatalım yumurtaları teker teker kırarak içine devamlı karıştıralım.hamuru krema torbası veya tatlı kaşığı ile (ben kaşıkla aldım) tek tek beze halinde dökelim.200 derecedeki önceden ısıtılmış kızgın fırına verelim kabarıp pembeleşince fırını kapatıp soğuyana kadar içinden çıkarmayalım(pişme süresince ve soğuyana kadar fırın kapağını açmayalım.
krema hazırlığı:
krema için bütün malzemeleri tencereye alıp pişirelim koyulaştığında ocaktan alalım.
hamurlar soğuduğunda fırından alalım bir kenarından keserek arasına kremasını koyup servis tabağına alalım.üzerine sosunu dökelim( sos paketin üzerindeki gibi pişirilir)...afiyet olsun.......




Tarif no : 92

Tarif adı : Çarşaf Böreği

Gönderen arkadaşım : http://nurmutfakta.blogcu.com/




Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.



hamur için malzemeler:
1 yumurta
1 kilo un
tuz
su
börek içi:
1 kilo ıspanak
300 gr kıyma
4 soğan
50 gr margarin
1 yumurta
yapılışı:
önce içi hazırlayalım margarini tencereye alıp eritelim eridkten sonra yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı ekleyip kavuralım biraz kırmızı biber ve tuzunu atalım iyice kavrulduktan sonra ayıklanmış yıkanmış doğranmış ıspanağı içine atıp karıştıralım sonra ocaktan alalım.
hamur:
hamur için unu hamur yoğurma kabına alalım ortasına yumurta ve tuzunu koyalım azar azar su ekleyerek yoğuralım.hamuru 5 bezete ayıralım teker teker tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak(sıvıyağ)üstüste alalımbu bezeleri yine teker teker temiz bir masa örtüsü üzerine alarak elimizle çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açalım arasına harcını koyduktan sonra örtünün bir tarafında yuvarlayarak ortaya getirelim örtünün diğer tarafındanda tutarak yine ortaya getirelim rula yaparlım2 rulomuz olmuş oluyor daha sonra bu ruloyu tepsinin tam ortasına alıp kendi ekseninde döndürelim diğer hamurlarıda aynı şekilde yapıp bir önce ki rulonun bitiş yerinden devam ederek çevirelim.en sonunda üzerine bir yumurta sarısı sürüp fırına verelim...afiyet olsun....



Tarif no : 91
Tarif adı : Kümbet Pasta
Gönderen arkadaşım : http://ahsapboyaci.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


malzemeler:


keki için;

4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
4 su bardğı un
3 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 paket kremşanti


kreması için;
1 lt süt
yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 su bardağından az un
sosu için ;
birtane hazır çikolata sosu dilerseniz evde kendinizde yapabilirsiniz.



Yapılışı :Ben keki 26 cm çapında kelepçeli tepside pişirdim kek sıcakken 2 ye böldüm çukur bir kaba yrleştirdim daha sonra kremasını için edöküp diğer yarısını kapatıp 1 gece buzdolabında beklettim sabah kaseden ters çevirip yaptığım krem şantiyi sürdüm en sonrada pişirip soğttuğum çikolata sosunu döktüm gerçekten çok güzel bir pasata oldu arakadaşlar afiyet olsun...



Tarif no : 90
Tarif adı : Rende Kek
Gönderen arkadaşım : http://turuncutatlar.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler :

Hamuru İçin;

5 Yumurta

1/4 Cup pudra şekeri(Tepeleme bir kahve fincanı)

1 Paket vanilya

1 Paket kabartma tozu

1 Margarin(yumuşak)

3 Su bardağı un(Daha fazlada olabilir)

1 Yemek kaşığı kakao

KREMASI İÇİN:

1 Su bardağı şeker

2 Yemek kaşığı buğday nişastası

ARASI İÇİN:

1 Çay tabağı marmelat ya da tanesiz reçel


YAPILIŞI:

Önce hamurunu hazırlıyoruz. Bunun için önce yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.Sarılarla pudra şekerini çırpıyoruz. Sonra margarini, unu, kabartma tozunu ve bir paket vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Birazcık sert bir hamur olacak. Yaptığımız bu hamuru yarı yarıya önce ikiye bölelim. Sonra böldüğümüz bir yarım hamuruda ikiye bölelim. Yarım olan hamurumuzu yuvarlak bir kalıbın tabanına (kelepçeli olursa çok rahat olur) yayalım.(Kalıbınızın büyüklüğüne göre hamurunuz az ya da çok olabilir onu göz kararı kendiniz ayarlayın) Diğer ikiye böldüğümüz yarım hamurumuzun birine kakaoyu ekleyip yoğuralım.Yani hamurumuzun biri sade biri kakaolu olacak. Sonra bunları buzluğa 15-20 dakikalığına koyalım. Diğer taraftan pastamızın kremasını hazırlayalım. Bunun için ayırdığımız yumurta beyazlarımızı önce bir çimdik tuzla çırpalım. Sonra üzerine bir su bardağı şekeri yavaş yavaş ekleyelim. Ardında da nişasta ve vanilyayı da azar azar ekleyip köpük olana dek beş dakika çırpalım. Marmelat ya da reçelimizi kalıba yaydığımız hamurumuzun üzerine gezdirelim.

Tarif no : 89
Tarif adı : Kıymalı Börek
Gönderen arkadaşım : http://zeytintanesi.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
250 gr. kıyma
1 orta boy soğan
kıymanın yağ oranına göre az sıvıyağ
tuz, karabiber, kırmızı biber
bir tutam maydanoz
2 ad. yufka
YAPILIŞI
Soğanları ince ince kıyalım sıvıyağ ile soteleyelim. Kıymayı ilave edip kavuralım. İçine tuz, karabiber, kırmızı biberi ve maydanozu ekleyelim. İç malzememiz hazır.
Yufkaları ikiye bölüp, içini sıvıyağ ile yağlayalım. Kıymayı yufkanın içine serpiştirelim. Geniş tarafından iki ucunu kıvırarak rulo yapıp, fırın tepsisine U şeklinde yerleştirelim. Üzerine fırça ile hafif yine sıvıyağ sürüp, susam serperek orta hararetli fırında sararana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tarif no : 88
Tarif adı : Browni
Gönderen arkadaşım :http://www.benimyemeklerim.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
300 gr. Margarin
6 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
200 ml. ılık su(kakaoyu eriteceğiz içinde)
2 çay bardağı erimiş bitter çikolata
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı kırık ceviz
Az vanilya
ÜZERİ İÇİN:
Çikolata sosu
Hazırlanışı:
Margarini eritelim. Şekeri ilave edip çırpma teli ile çırpalım içine teker teker yumurtaları kırıp yedirelim. Kakaoyu ılık suda eritip karışıma ilave edelim. Benmari usulü erittiğimiz çikolatayı da ilave edelim. Tekrar çırpalım. Un ve kabartma tozunu ilave edelim. Karıştıralım. en son cevizimizi ilave edip tepsimize boşaltalım. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim. Pişip pişmediğini anlamak için ilk 20 dakikadan sonra kürdan batırıp kontrol edebiliriz. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Pişen brownimize çikolata sosunu döküyoruz. Afiyet olsun.



Tarif no : 87
Tarif adı : Havuç Salatası
Gönderen arkadaşım : http://sudirem.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:
1 kg. havuç
1 kase yoğurt
2 kaşık mayonez
tuz, sarımsak
1 kaşık sıvıyağ
1 avuç ceviz
Yapılışı:
Havuçlar rendelenir sıvıyağ ile sotelenir.
Soğuyunca yoğurt,sarımsak, mayonez, tuz ve ceviz eklenir.
Karıştırılır üzeri kırmızı biber ile süslenip soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun.



Tarif no : 86
Tarif adı : Fasulye Turşusu Kavurması
Gönderen arkadaşım : http://sultansofrasi-leyla.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzeme:
1 kek kasesi fasülye turşusu
4 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz kırmızı pul biber
2 su bardağı ılık su
Yapılışı:
turşuyu sıcak suda pekletip 2,3 kere suyunu değiştirelim
ekşiliği biraz çıksın diye..
soğanları normal yemeklik gibi doğrayıp, sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım tereyağını,salçayıda ekleyip
biraz daha kavuralım
turşunun suyunu avucumuzda sıkıp kavurduğumuz soğanlara
ekleyelim..
2 bardak suyu turşumzun üzerine gezdirip karıştıralım
kaynamaya başlayınca, ateşii biraz kısalım
tuzunu göz kararı koydum çünkü turşu zaten tuzlu oluyo..
biberide ne kadar acı seviyosanız okadar koyun
ben derimki biraz fazla acı olsun daha güzel oluyor
ekmeği şöyle turşumuza batırıp, sonra güzelce ağzınıza götürüp ham yaparsınızz..
gerçekten çok güzel oluyor..
bu yemeğe ister yumurta kıra bilirsiniz , ister patates ekleye bilirsiniz
her ikiside çok güzel oluyor..
yanındada demli çay oldumu tamamdır...
Afiyetler olsun


Tarif no : 85
Tarif adı : Un Kurabiyesi
Gönderen arkadaşım : http://sultansofrasi-leyla.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


UN KURABİYESİ
Malzeme:
1 paket tereyağı veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı mısır nişastası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu(malzemede yoktu ben ekledim)
aldığı kadar un,kulak memesi yumuşaklığında olacak
Yapılışı:
yağla pudra şekerini biraz yoğurduktan sonra diğer malzemeleri
ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim...
biraz dinlendirip uzun rulolar yapalım.
rulonun kalınlığı, ceviz kalınlığında ama uzun olacak
sonrasında yan yan kesin tepsiye dizelim üzerlerini çatalla şekil verelim.önceden ısıtılmış 170% fırında üzerini kızartmadan pişirelim.
soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim


Tarif no : 84
Tarif adı : İç Pilavlı Tavuk Dolması
Gönderen arkadaşım : http://sihirlimutfak.blogcu.com/ Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler :

1 bütün tavuk

1 su bardağı pirinç

60 gr tereyağ

1 tane kuru soğan

1 tane havuç

2 yemek kaşığı dolma fıstığı

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tutam yeni bahar

1 çay kaşığı şeker

tuz, karabiber

Yapılışı :Tavuğu yıkayıp temizleyin içine ve dışına tuz ve karabiber serpin soğanları soyup kıyın havucu yıkayıp dilimleyintereyağın yarısını tencerede eritin soğan ve fıstıgı kavurun havucu ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun pirinci ilave edip kavurmaya devam edin tuz yenibahar şeker 1-5 bardak suyu ilave edin pirinçler suyunu çekene kadar pişirin ocaktan alıp üzerine kağıt havlu ile örtün.Pilavı tavuğun içine doldurup yağlanmış fırın kabına yerleştirin kalan tereyağı küçük kesip tavuğun üzerine serpiştirin kalan suyu ilave edip üzerini alüminyum folyo ile kapatın önceden ısıtılmış 200 derecede 1 saat kadar pişirin...


Tarif no : 83

Tarif adı : Un Kurabiyesi

Gönderen arkadaşım : http://deryayla.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


MALZEMESİ
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı buğday nişastası
4 su bardağı un

YAPILIŞI
Hamuru yoğuracağımız kaba öncelikle margarin,sıvı yağ ve pudra şekerini alıyoruz.Krema kıvamını alana kadar yoğuruyoruz.Önce nişastayı sonra un'u ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu yoğuruyoruz.5 dakika buzdolabında bekletiyoruz.Fırın tepsisini yağlayıp kurabiyelerimize şekil veriyoruz.Ben bu sefer bir kısmını yuvarlak bir kısmını ise paralel şekilde yaptım.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.Servis tabağına aldıktan sonra üzerine pudra şekeri eliyoruz.

Tarif no : 82
Tarif adı : Patates Çanakları
Gönderen arkadaşım :http://murelce.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

malzemeler:
haşlanmış patates
maydonoz
tuz, karabiber, pul biber
zeytinyağı
rendelenmiş havuç
yoğurt

Yapılışı:
Haşlanmış patatesler, kıyılmış maydonoz, tuz, karabiber ve çok az zeytinyağı ile birlikte püre haline getirilir, elde yuvarlanıp ortası oyularak çanak şekli verilip servis tabağına dizilir. Rendelenmiş havuç zeytinyağı ile birlikte biraz kavrulup patateslerin ortalarına konur, sarımsaklı yoğurt ve pul biber ile süslenir.


Tarif no : 81
Tarif adı : Fırında Sütlaç
Gönderen arkadaşım : http://fusununmutfagi.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


MALZEMELER :

1 litre süt

1 çay bardağı pirinç

2 yemek kaşığı nişasta

1 su toz şeker

Yapılışı :

Pirinç suyla birlikte haşlanır, haşlanmış pirinçler kaynayan sütün içerisi eklenir ve nişastada bir miktar su ile açılır. Kaynayan sütten biraz alınarak ılıştırılır ve sütün içerisine bir yandan yavaş yavaş dökülerek bir yandan karıştırılır.Toz şekerde eklenerek 5 dakika kadar kaynatılır.Isıya dayanıklı kablara paylaştırılır.Fırın tepsisine biraz su konur sütlaçlar içerisine yerleştirilir 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar bekletilir.Soğuyunca tercihe göre üzerine dondurma koyarak servis yapabilirsiniz.



Tarif no : 81
Tarif adı : Vişneli Muffin
Gönderen arkadaşım : http://rumeysaninruyasi.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
aldığı kadar un
1 kase vişne reçeli

HAZIRLANIŞI
Yumurta şeker çırpıyoruz, malzemelerin hepsini teker teker karıştırarak reçel hariç kek hamuru hazırlıyoruz. Kalıplarımıza 1 rer kaşık hamur koyuyoruz ve üzerlerine 1 reçel tanesi koyup hepsini bu şekil yapıp pişiriyoruz. Pişen muffinlerimiz ılıyınca üzerlerine 1 rer tatlı kaşığı vişne reçeli gezdiriyoruz, ee afiyetler olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

mrblar, tarifim ahzır alabilirsiniz kadayıflı muhallebi.
kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

KOLAY GELSİN TARİFİMİ YAYINLADIM .SEVGİLER