Malzemeler :
1kg. kestane
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
6 çorba kaşığı tozşeker
Keki için;
3 adet yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahva fincanı un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
isteğe bağlı limon ya da portakal kabuğu rendesi
Çikolata sosu için;
1 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
vanilya
ya da hazır çikolatalı sos kullanabilirsiniz.
Süslemek için; Antep fıstığı
Yapılışı :
Kestaneler üzerlerine çentik atılıp 10 dakika haşlanır. Kabukları temizlenip, robotta çekilir. Tencereye alınıp, süt eklenir. Sürekli karıştırarak kaynatılır. Kaynayınca margarin, toz şeker ve vanilya eklenip, bir süre daha (püre kıvamına gelinceye kadar) pişirilir.Tart kalıpları naylon streç ile kaplanır. Hazırlanan püre kalıplara paylaştırılır, buzdolabında soğutulur. Kek için; yumurta ve şeker çırpılır; un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. İyice karıştırılıp, yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Kek soğuyunca; tart kalıpları ölçüsünde bardakla ya da kalıpla kesilir. Sos malzemeleri karıştırılıp pişirilir. Dolaptan alınan kestabe püreleri ters döndürülüp keklerin üzerine yerleştirilir. Üzerine çikolatalı sos dökülüp, Antep fıstığı ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
2 yorum:
canım harika olmuşlar görüntü nefis ellerine sağlık.tarf eklemeni bekleyemedim.bir tane kaptım.sevgilerimle
MERHABALAR CANIM ;
ARTIK GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ PLANLADIĞIMIZ İSTANBUL BULUŞMALARININ 3 .SÜNÜ GERCEKLESTİRECEGİZ DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN 8 KASIM 2008 SAAT 14:00 DE BAKIRKÖY GALERİA DA ALT KATINDA MADODA BULUŞACAGIZ SENİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIM .
DAVET ETMEYİ UNUTTUGUM YADA YETİŞEMEDİM TÜM İSTANBULDAKİ SİTE SAHİBİ DOSTLARIM HEPİNİZİ BEKLİYORUM GELMEK İSTERSENİZ EGER YORUM KISMINA TELEFON VE İSİMLERİNİZİ BIRAKMANIZ YETERLİ OLACAKTIR İSTERSENİZ MSN ADRESLERİNİZİDE YAZABİLİRSİNİZ. YORUMLARIM ONAYLIDIR VE KESİNLİKLE YAYINLANMAYACAKTIR. LÜTFEN BANA OLUMLU YADA OLUMSUZ YORUM BIRAKINIZ
SEVGİLER BİRDEMLİKSOHBET SEVİL
Yorum Gönder