Malzemeler:
125 gr. oda sıcaklığında margarin
yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
İçine;
500 gr. kuru kayısı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı toz antepfıstığı
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
ya da;
500 gr. kuru kayısı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
hazır çikolatalı sos
Yapılışı :
Kayısılar yıkanıp; biraz su ve şeker ilavesiyle yumuşayıncaya kadar pişirilir, blendar yardımı ile püre haline getirilir, soğumaya bırakılır.
Un, pudraşekeri, yumurta, margarin, vanilya, kabartma tozu ve tuz karıştırılıp yoğrulur.
Hazırlanan hamur 10 dakika dinlendirilir. Hamur merdane ile açılarak tart kalıbınayerleştirilir.
Çatalla hamurun üzerine delikler açılır. Hazırlanan kayısı püresi yayılır.
Hazırlanan hamur 10 dakika dinlendirilir. Hamur merdane ile açılarak tart kalıbınayerleştirilir.
Çatalla hamurun üzerine delikler açılır. Hazırlanan kayısı püresi yayılır.
Toz fıstık, hindistancevizi, pudra şekeri ve yumurta akı iyice karıştırılır, kayısı püresinin üzerine yayılır, biraz pudra şekeri serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ilınınca kalıptan çıkarılıp servis
yapılır.
üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ilınınca kalıptan çıkarılıp servis
yapılır.
Not: İsterseniz fıstık yerine aynı miktarlarda toz fındık, pudra şekeri, hindistancevizi, yumurta akı ve 1 yemek kaşığı kakaoyu karıştırıp üst malzeme olarak kullanabilir, çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.