Meyveli parfe tarifini Pelince arkadaşımda görüp, çok beğenmiştim. Yeni aldığım Softbowl silikon mafin kalıplarımı denemek için yaptım; sonuç harikaydı. Tarife de kalıplara da bayıldım. Tarifi Kremşantili Tatlılar Etkinliği için Özlem Hanım' gönderiyor, kendisine bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Malzemeler :
1 su bardağı soğuk süt
1 poşet krem şanti
120 gr. bitter çikolata
200 ml. sıvı krema
1,5 su bardağı kadar kakaolu kek parçaları
1 su bardağı meyve (vişne, frambuaz ve çilek kullandım.)
Süsleme için;
çikolata rendesi, çikolata sos, file fıstık, meyve, vb.
Yapılışı :
Krema ısıtılır, parçalara bölünmüş çikolata eklenerek; çikolata eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Krem şanti ve süt bir kaba alınarak mikser yardımıyla çırpılır. Soğumuş olan çikolatalı karışım eklenir. Meyveler ve kek parçaları da eklenip iyice karıştırılır. Silikon kek ya da mafin kalıplarına paylaştırılıp buzlukta dondurulur. (Silikon kalıbınız yoksa bir kek kalıbına ya da soğuğa dayanıklı herhangi bir kaba streç film sererek yapabilirsiniz.)
Donmuş olan parfe dikkatlice kalıptan çıkarılıp, servis tabağına alınır. İsteğe göre üzeri, çikolata sos, çikolata rendesi, çeşitli meyvelerle süslenip servis yapılır. (Ben kalıbın özelliğinden dolayı ortasında oluşan boşluğa çilek reçeli koydum, marmelat da olabilir.)
Afiyet olsun.