Disable Copy And Past

11 Haziran 2008 Çarşamba

Közlenmiş Biberli Patlıcan Salatası

Malzemeler :
3 adet kemer patlıcan
3 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam roka
1 adet domates
zeytin yağı
limon suyu
tuz

Yapılışı :
Patlıcanlar ve biberler közlenip, kabukları soyulur. Patlıcanlar limonlu suda bekletilir. Bütün malzeme doğranıp, harmanlanır. Bir kasede tuz, limon suyu ve zeytin yağı çırpılarak salatanın üzerine gezdirilir.

Afiyet olsun.

Tavuk Kokoreç

Malzemeler :

2 adet tavuk but
sıvı yağ
kekik
pul biber
tuz
kuru soğan
domates

Yapılışı :
Tavuk etleri ince ince doğranır. Tavada çok az sıvı yağ ile kavrulur. Tuz, kekik, pul biber eklenip, ocaktan alınır. İnce kıyılmış soğan ve domates ile dürüm ya da ekmek arası yapılır.

Afiyet olsun.

10 Haziran 2008 Salı

Damla Çikolatalı Kurabiye




Damla Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı 1 parmak eksik sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
2,5 su bardağı tam buğday
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı damla çikolata

Üzerine ;
Bitter çikolata
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Yoğurma kabına yumurtalar kırılır. Toz şeker ve sıvı yağ eklenip çırpılır. Üzerine diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır. Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanır. (Yapışkan bir hamur olduğu için elimizi yağlamak gerekiyor.) 160 derecede içini çok kurutmadan pişirilir. (15-18 dk.) Bitter çikolata benmari usulü eritilir. Pişen kurabiyelerin ucu; önce çikolataya, sonra Hindistan cevizine batırılır.

Afiyet olsun.

Eminönü Gezimiz

İrem'le beraber pasta malzemeleri almak için Eminönü'ne gittik. Kalabalıktan çok sıkıldık ama pasta malzemelerini görünce yorgunluk kalmadı. Burası Yüksel Ticaret. http://www.yukselpastacilik.com/ Mekan olarak küçük ama aradığını bulma memnuniyeti açısından "kocaman".
Yüksel Ticaret Pastane İhtiyaç Malzemeleri.
Asmaaltı Kızılhan Sk.
No:3
EMİNÖNÜ /İSTANBUL
Bunlar çikolata süsleri. Bebek mevlitlerinde dağıtacağınız çikolataları kendiniz rahatlıkla yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey; ambalaj malzemesi, çikolata, silikon tabancası ve bu küçük şirin oyuncaklar.

Pasta süslemek için çeşitli, renkli dekoratif şekerler.


Çeşitli kurabiye kalıpları.


Bunlar gerebiç kalıpları. İki tane aldım ve kullandım.


Bu raftakiler şeker hamuru modelleme aksesuarları ve pasta gıda malzemeleri (üst raf)



Silikon kalıplar









9 Haziran 2008 Pazartesi

Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25


Eminönü'nden aldığım gerebiç kalıpları. Nihayet kullanabildim. Harika bir kurabiye oldu. İrem bayıldı. Bu lezzeti kesinlikle denemelisiniz.
Bu gerebiçler Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25 ev sahibesi http://buramburam.blogspot.com/ Hülya'ya gönderildi.

Gerebiç

Malzemeler :
2 çorba kaşığı irmik
3 yumurta sarısı
250 gr. margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
İçine :
kayısı
ceviz
incir
tarçın
Yapılışı :
Karıştırma kabına önce margarin alınır. Pudra şekeri ile beraber iyice yoğrulur. Diğer malzemeler de eklenip, kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. İç harcı için kayısılar ve incirler doğranır. Ceviz ve tarçınla karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, elde açılır. İç malzeme yerleştirilip, hamur yuvarlanır, gerebiç kalıbına bastırılır. Kurabiyeler kalıptan çıkartılıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri elenir.

Afiyet olsun.

Nohutlu Tavuklu Pilav


Nohutlu, Tavuklu Pilav

Malzemeler :
1 adet kemikli tavuk göğsü
1,5 su bardağı pirinç
1-2 yemek kaşığı tel şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (yağ miktarı damak tadına göre ayarlanabilir.)
2,5 su bardağı sıcak su (yarısını tavuk suyundan kullanabilirsiniz.)
Tuz

Yapılışı :
Tavuk haşlanıp, etleri parçalara ayrılır. Pirinç tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir. Tencereye sıvı yağ + tereyağı alınır. Şehriyeler kavrulur. Yıkanıp süzülen pirinçler eklenip, kavurmaya devam edilir. Suyu ilave edilip, tuzu ayarlanır. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutlar karıştırılır. Kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra didiklenmiş tavuklar pilavın üstüne yerleştirilir, kapakla tencere arasına kağıt havlu konularak demlendirilir.

Not : Demlenme aşamasında tencerenizi sıcaklığının gitmemesi için bir örtü ile sarabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Cevizli Ekmek


İlk ekmek denemem. Tarifini hobisepeti Pınar'dan aldım. Biz çok beğendik. Kokusu, tadı harika. Denemenizi tavsiye ederim.
Cevizli Ekmek
1 su bardağı beyaz un
2 su bardağı tam buğday unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı maya
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
1 avuç dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı toz şeker

Yapılışı :
1 Çay bardağı ılık suyun içine 1 yemek kaşığı maya ve 1 çay kaşığı toz şeker eklenip, kabarması beklenir. Hamur kabına 1 su bardağı beyaz un, 1 su bardağı tam buğday unu, 2 çay kaşığı tuz alınır. İki yemek kaşığı sıvıyağ, maya ve ceviz eklenir. 2 Su bardağı ılık su yavaş yavaş dökülerek yoğrulur. Tüm malzeme iyice karıştıktan sonra kalan 1 su bardağı tam buğday unu azar azar eklenerek yumuşak bir hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. (Bu aşamada ben biraz daha un ekledim.) Hamurun üzeri kapatılarak 1 saat oda sıcaklığında mayalandırılır. Mayalanan hamur tezgahta yuvarlanarak, altı iyice unlanmış pişirme kabına yerleştirilir ve 1 saat daha mayalandırılır. Tepside mayalandıktan sonra hamurun üzerine biraz un serpilir, bıçakla kesikler yapılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dk. kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

8 Haziran 2008 Pazar

Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25


Bu tarifimizi de Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25 ev sahibesi http://buramburam.blogspot.com Hülya'ya sevgilerle gönderiyorum.

Cevizli Karamelli Tart

Malzemeler :
1 yumurta sarısı
125 gr. tereyağı
½ su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un

Karamel sos ;
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
1 su bardağı ceviz

Yapılışı :
Hamur için gerekli malzemeler karıştırılarak, yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek 20 dakika bekletilir. Merdane ile 0,5 cm. açılıp tart kalıplarına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında tartöletler pembeleşinceye kadar pişirilir.
Toz şeker kısık ateş üzerinde, küçük bir tencerede tahta kaşıkla karıştırılır. Şeker önce sulanıp, sonra karamel rengini alınca krema hızlıca şekerin içine dökülüp, hızlıca karıştırılır. (Kısık ateş) Cevizler içine atılır, birkaç dakika daha kaynatılır. Tencere bir kenara alınıp 10 dakika bekletilir. Tartöletlerin içine kaşıkla karamelli sos doldurulup, üzerine birer adet ceviz yerleştirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.

7 Haziran 2008 Cumartesi

Kuğu Kurabiye (Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25)




9 Haziran 2008 (pazartesi) -22 Haziran 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25 Ev Sahibeliğini http://buramburam.blogspot.com/ Hülya'nın mutfağı yapıyor. Kendisine daveti için teşekkür ediyor ve iki tarifle etkinliğe katılıyorum. Hülya'ya kolaylıklar diliyorum.


Kuğu Kurabiye

Malzemeler :
4 su Bardağı un
300 gr. Margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta
Karanfil
Hazır çilekli pasta kreması

Kreması için ;
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 adet rendelenmiş limon kabuğu

Yapılışı :
Margarin ile pudra şekeri yoğrulur. Bu karışıma sırasıyla un, yumurta, vanilya, kabartma tozu eklenip, karıştırılır. Hamur nemli bir bez altında yarım saat dinlendirilir. Dinlendirilen hamur merdane ile 0,5 cm kalınlığında açılır. Tırtıklı bir kalıpla hamurdan yuvarlaklar kesilir. Kesilen yuvarlakların yarısı ortadan ikiye kesilir. (Kanatları oluşturmak için.) Kalan hamurlardan elde yuvarlanarak “S” şekli verilir. Karanfillerle göz yapılır.Hazırlanan kurabiyeler 170 derecede üzeri kızarmayacak şekilde pişirilir. Krema hazırlamak için önce toz şeker ve un bir tencerede hafifçe kavrulur. Bir kasede yumurta ve süt iyice çırpılıp, tencereye ilave edilir. Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Son olarak vanilya ve limon kabuğu eklenip, ocak kapatılır. Kanat yapılacak hamurlar çilekli krema ile süslenir. Yuvarlak kurabiyelerin ortasına 1 tatlı kaşığı kremadan sürülür. Kanatlar ve kuğuların kafası yerleştirilir.

Afiyet olsun.

6 Haziran 2008 Cuma

Zeytinyağlı Biber Dolması


Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler :
1 kg. Dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
4 adet soğan
2 adet orta boy domates (rendelenecek)
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tutam dereotu, maydanoz
2 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber-tuz
Zeytinyağı
5-6 küp şeker

Yapılışı :
Pirinçler yıkanıp süzülür. Kuş üzümleri bir kaseye konulup üzerine sıcak su dökülür. Tencereye 5 kaşık kadar zeytinyağı konulup, dolmalık fıstıklar kavrulur. Üzerine doğranmış soğanlar eklenir. Soğanlar pembeleşince pirinçler ve kuş üzümleri tencereye dökülür. Karıştırarak 6-7 dakika kavrulur. Tuz ve baharatları ayarlanır. Domates rendesi eklenip, biraz karıştırdıktan sonra; bu miktar (2 su bardağı) pirinç ölçüsüyle yapılan pilava konulacak suyun yarısı kadar su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Soğuyunca ince doğranmış maydanoz, dereotu ve tarçın eklenip karıştırılır. Biberler yıkanarak sap ve çekirdek kısımları çıkartılır. Hazırlanan iç malzeme doldurulup, domates dilimleriyle biberler kapatılır, tencereye yerleştirilir. Biraz tuz eklenir. Biberlerin üzerine zeytinyağı gezdirilip, su ilave edilir. Dolmalar pişince isterseniz fırında üstünü kızartabilirsiniz.
Soğuduktan sonra limon, domates dilimleri ve maydanozla süslenip servis yapılır.

Afiyet olsun.