Malzemeler
1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
1 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı sıvı yağ100 gram tere yağı (150 gr. kullandım)
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
2 yemek kaşığı haşhaş
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tahin
Yapılışı :
Hamur için verilen malzemeler bir kapta karıştırılır; aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparılıp 0,5 cm kalınlığında açılır. Yuvarlak bir kalıpla ya da su bardağının ağzıyla yuvarlak kesilir. Kesilen
hamurların üzerine haşhaşlı karışım sürülür. Ortadan başlayıp kenara doğru bir çizik atılır. (Bakınız fotoğraf) Bir kenarından başlayarak sonuna kadar yuvarlanarak şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 25 dakika kadar (üzeri kızarıncaya kadar) pişirilir.
hamurların üzerine haşhaşlı karışım sürülür. Ortadan başlayıp kenara doğru bir çizik atılır. (Bakınız fotoğraf) Bir kenarından başlayarak sonuna kadar yuvarlanarak şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 25 dakika kadar (üzeri kızarıncaya kadar) pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : https://www.nefislezzetim.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder