Disable Copy And Past

15 Ekim 2020 Perşembe

Haşhaşlı Minare Kurabiye







Malzemeler 

1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)

1 cay bardağı yoğurt

1 cay bardağı sıvı yağ

100 gram tere yağı (150 gr. kullandım)

2 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1.5 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un 

Arasına sürmek için;

2 yemek kaşığı haşhaş

yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tahin


Yapılışı :
Hamur için verilen malzemeler bir kapta karıştırılır; aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparılıp 0,5 cm kalınlığında açılır. Yuvarlak bir kalıpla ya da su bardağının ağzıyla yuvarlak kesilir. Kesilen
hamurların üzerine haşhaşlı karışım sürülür. Ortadan başlayıp kenara doğru bir çizik atılır. (Bakınız fotoğraf) Bir kenarından başlayarak sonuna kadar yuvarlanarak şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 25 dakika kadar (üzeri kızarıncaya kadar) pişirilir.
Afiyet olsun.

Kaynak : https://www.nefislezzetim.com/

Hiç yorum yok: