Disable Copy And Past

10 Eylül 2020 Perşembe

Eli Böğründe

 




Ölçüler 2-3 kişi içindir, kalabalık gruba yapılacaksa ölçüler arttırılmalıdır. Yemeğin özelliği etlerin ve sebzelerin karıştırılmadan tepsiye yan yana dizilerek ve saldıkları su ile pişmesidir.
Malzemeler
500 gr. az yağlı kuşbaşı kuzu eti
6-7 adet çeri domates (2 adet normal boy domates de olabilir.)
4-5 adet yeşil kıl biber
2-3 adet orta boy patates (isteğe bağlı)
8-10 adet arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağı
tuz, karabiber, kimyon, kekik

Yapılışı:
Kuşbaşı doğranmış etler bir kaba alınıp sıvı yağ, tuz ve baharatlarla harmanlanır, 1-2 saat dinlendirilir. Dinlenen etler pişirilecek tepsinin yarısına yerleştirilip yayılır. Etlerin yanına  çeri domatesler sıra halinde dizilir. Domateslerin yanına ikiye bölünmüş biberler yerleştirilir. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları dizilir. Tepside kalan boşluğa isteğe göre küp doğranıp yağ ve baharatla harmanlanmış patates yerleştirilir. (Kişi sayısı ve malzeme az olduğu için kullandığım orta boy borcam tepside fazla boş yer kaldı, hem bu yüzden hem de etin yanına yakıştığı ve sevdiğimiz için patates kullandım.) Soyulmuş bütün haldeki sarımsaklar etlerin arasına yerleştirilir. Üzerine tere yağı parçaları serpiştirilir. Sebzelerin üzerine tuz atılır. Yağlı kağıt hafifçe suyla ıslatılıp tepsinin üzerine kapatılır. 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir. Yemek suyunu bırakıp çekmeye başladığında üzerindeki yağlı kağıt alınır ve yemeğin üzeri biraz kızartılır. Sıcak olarak lavaş ekmeği ile birlikte servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak : https://www.hayatcafetarifleri.com


Hiç yorum yok: