Disable Copy And Past

21 Ekim 2020 Çarşamba

Cezerye



Malzemeler :

2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy elma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı toz tarçın
Yarım çay bardağı ufalanmış badem veya ceviz ya da fındık vs.
Bulamak İçin;
Hindistan cevizi tozu

Yapılışı :
Havuçlar ve elmaların, kabukları soyulup rendelenir. Tavaya yağ alınır. Üzerine elma ve havuç rendesi, şeker, pekmez eklenir. Yüksek ateşte, karıştırarak suyunu tamamen çekene kadar pişirilir.Ardından un, nişasta, badem ve tarçın eklenir. 2-3 dakika daha pişirilir. Ocaktan alınır. Ardından kullanılacak kaba, buzdolabı poşeti serilir, biraz Hindistan cevizi serpilir, karışım bunun üzerine dökülür. Üzeri kaşıkla düzeltilir ve dinlenmesi için buzdolabına, 1 saatin sonunda iyice soğuyup dinlenen cezerye, Hindistan cevizi serpilmiş tahta üzerine çıkarılır. İstenilen kalınlıkta dilimlenir ve Hindistan cevizine bulanıp, servis edilir.

Afiyet olsun.

Kaynak : https://www.nefisyemektarifleri.com/

Hiç yorum yok: