Disable Copy And Past

23 Ekim 2020 Cuma

Fındıklı Lokum








 Fındıklı lokum

3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı su
1 çay bardağı nişasta
½ su bardağı su
1 su bardağı fındık içi
½ çay kaşığı limon tuzu
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yağlı kağıt
Yapılışı :
3 çay bardağı şeker ve 3 çay bardağı su tencereye alınır. Yarım çay kaşığı limon tuzu eklenip karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Ayrı bir kasede 1 çay bardağı nişasta ve yarım çay bardağı nişasta karıştırılır. Kaynayan şerbet karışımına inceltilen nişasta eklenir. Sürekli karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. İyice kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirme işlemine devam edilir. (pürüzsüz ve koyu bir kıvamda olacak, toplamda 40 dakika kaynatılacak) Ocak kapatılıp fındık eklenir. 5 dakika kadar ilk sıcaklığının geçmesi için bekletilir. Yağlı kağıt 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlanır. Lokum harcı kağıdın ortasına boşaltılır. Yağlı kağıt ortaya doğru toplanıp lokum harcına rulo şekli verilir. (2 rulo olarak hazırlanabilir ya da diğer yarısı Hindistan cevizi serpilmiş bir kaba boşaltılabilir. Hepsi kaba da konabilir. Ben tek kalın rulo yapıp, boyuna ikiye böldüm.) Oda ısısında soğumaya bırakılır. Oda ısısına gelince buzdolabına alınıp 3-4 saat dinlendirilir. (Dolap kokusu olmaması için üzeri streç film ile kaplanır.) Kesme tahtasının üzerine bol Hindistan cevizi alınır, lokum rulosu da üzerine alınıp Hindistan cevizine bulanır. Dilimlenerek servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.

Kaynak : Mutfağımdaki Tadlar
 

Hiç yorum yok: