Disable Copy And Past

19 Ekim 2020 Pazartesi

Yağlı Kamber (Kambe) Biber Turşusu (Közlenmiş)











 Malzemeler :

2 kg kamber biber

1 çay bardağı sirke

1 çay bardağı sıvı yağ

1/2 çay bardağı toz şeker

1/2 çay bardağı tuz

3 baş sarımsak

Yarım bağ dereotu

Maydanoz


Yapılışı :

Biberler yıkanır; sap kısımları kesilip çekirdekleri temizlenir ve ağzı yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Biberlerin içine 1'er diş doğranmış sarımsak, 1'er tatlı kaşığı zeytinyağı ve sirke, 1'er çay kaşığı kaya tuzu ve toz şeker paylaştırılır. (Büyük olanlarda miktarı artırabilir, küçüklerde azaltabilirsiniz.) Dereotu ve maydanoz yapraklarını da paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Fırından alınca sıcak sıcak kavanozlara doldurulup kapağı sıkıca kapatılır. (Orjinal tarifte yok ama ben biraz yağ-sirke-tuz ve suyu kaynatıp üzerine döktüm; kapağını kapattıktan sonra ters çevirip 24 saat bekleterek vakumladım. ) İster kışın, isterseniz hemen tüketebilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Kaynak : https://mimuu.com

Hiç yorum yok: