Disable Copy And Past

27 Ekim 2017 Cuma

Simit Börek



Malzemeler :
2 adet böreklik hazır yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ

İçine;
beyaz peynir ya da istediğiniz bir iç malzeme

Üzerine:
1 su bardağı kavrulmuş susam
4 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 çay bardağı su

Yapılışı :
Süt ve sıvı yağ bir kapta karıştırılarak sos hazırlanır. Yufkalar temiz bir zemine serilir, artı (+) şeklinde kesilerek toplamda 8 üçgen parçaya bölünür. Üçgen parçalardan birinin üzerine fırça ile sos sürülür, geniş kenarına peynir yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. Rulo yufkanın her iki ucuna süt-yağ karışımı sürülerek uçları birleştirilir ve simit şekli verilir. Diğer üçgen yufkalar da aynı şekilde hazırlanır.
Pekmez ve sıvı yağ geniş bir kapta karıştırılır, başka geniş bir kaba susam dökülür. Hazırlanan börekler önce pekmezli suya sonra susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Kaynak : http://ye-mek.net

Hiç yorum yok: