Disable Copy And Past

24 Ekim 2017 Salı

Erikli Pamuk Kek




Malzemeler :
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt ( 200 ml bardak )
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı un


Üzerine;
gerektiği kadar erik

Yapılışı :
Erikler yıkanıp kurulanır. Çekirdekleri çıkarılıp dilimlenir.
Yumurtalar ve toz şeker mikser ile şeker eriyinceye kadar (4-5 dakika) çırpılır. Sıvı yağ, süt, limon kabuğu ve suyu eklenip çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir, mikserin düşük devrinde çırpılır. (Akışkan kıvamda bir hamur olacak)
Hazırlanan kek hamuru margarin ile yağlanmış bir fırın kabına (dikdörtgen ya da kare borcam) dökülür, düzgünce yayılır. Üzerine dilimlenmiş erikler düzgün şekilde dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. Kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir, kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır. İsteğe göre üzerine pudra şekeri elenebilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: