Tarifini bir ınstagram hesabından almıştım ancak şu an bu hesaba ulaşamadığım için kaynak olarak ekleyemiyorum. İlk yaptığımda çok beğenmemiştim ama katıldığım bir gezide ikram ettiklerim arkadaşlar tarafından çok beğenildi.
Malzemeler :
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığından biraz eksik tuz
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un (aldığı kadar)
Kenarı için;
yumurta beyazı
susam
Üzeri için;
yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı :
Un hariç hamur için gerekli bütün malzemeler yoğurma kabında karıştırılır. Kontrollü şekilde un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur tezgah üzerinde 7-8 mm kalınlığında açılır, 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. Şerit halindeki hamur üçgen şeklinde dilimlenir. Üçgen hamurun kenarları önce yumurta akına sonra susama batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder