Disable Copy And Past

11 Ekim 2017 Çarşamba

Kartopu Keki




@masmavi3mutfakta'dan denediğim bir tarif. Hindistan cevizi toplarını özenli dizmediğim ve dar kalıp kullandığım için görsel açıdan çok güzel olmadı ama tadına bakanlar tarafından tam not aldı. Tekrar yaptığımda hak ettiği özeni göstereceğim:))
Malzemeler:
Kartopları için;
2 çay bardağı (çay bardağı ölçüsü 125 ml. ) Hindistan cevizi (1 su bardağı kullandım) 
175 gr. tuzsuz labne peyniri (200 gramlık 1 kutu kullandım)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta akı (sarısı kek hamuruna eklenecek)
1 paket vanilya

Kek için;
150 gr. yumuşak tereyağı
3 adet yumurta + 1 adet yumurta sarısı (kartopu malzemesinden ayrılan yumurta sarısı)
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı süt

Yapılışı :
Kartopu için verilen malzemeler karıştırılıp 10 dakika buzdolabında dinlendirilir. Buzdolabından alınıp ceviz büyüklüğünde bezeler kopartılıp yuvarlanır, streç film serilmiş düz bir tabağa dizilir, bir kenara alınır.
Tereyağı karıştırma kabına alınıp mikser ile çırpılır. Toz şeker ve vanilya eklenip çırpmaya devam edilir.Yumurtalar teker teker eklenip karıştırılır. Un, kakao ve kabartma tozu karıştırılıp elenir. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma eklenerek çırpılır. Süt azar azar eklenip çırpılır, bekletmeden yağlı kağıt serilmiş kenarları tere yağı ile yağlanmış dikdörtgen kalıba dökülür. (Kalıp ölçüsü 18x30 cm.) Hazırlanan kartopları kek hamurunun üzerine dizilir, elle bastırılıp tabana inmesi sağlanır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirilir. Kürdan testi yapılarak pişip pişmediği kontrol edilir. (Fazla pişirmeyin, kuru bir kekiniz olabilir.) Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: