Disable Copy And Past

2 Mayıs 2024 Perşembe

Karışık Meyveli Cheesecake



Karışık Meyveli Cheesecake

Malzemeler

 Hamur için:

120 gr (1/2 su bardağı) yumuşatılmış tereyağı

100 gr (1/2 su bardağı) şeker

 2 adet yumurta

240 gr (1,5 su bardağı) un

 1 çay kaşığı Kabartma tozu

 60 ml (4 yemek kaşığı) süt

 Peynir karışımı için:

400 gr (1,8 su bardağı) Labne peyniri

1 paket vanilya şekeri

30 gr (3 yemek kaşığı) mısır nişastası

 3 yumurta sarısı

 3 yumurta akı

120 gr (0,6 su bardağı) şeker

 

Meyveli karışım için:

 300 gr (2 su bardağı) karışık meyve (böğürtlen, frambuaz, yaban mersini, vişne vb. kırmızı meyve karışımı. Ben anjelik erik ve vişne kullandım.)

 50 gr (1/4 su bardağı) şeker

 20 gr (2 yemek kaşığı) mısır nişastası

 50 ml (1/5 su bardağı) su

 

Kırıntı için:

 60 gr (3 yemek kaşığı) yumuşak tereyağı

 60 gr (4 yemek kaşığı) şeker

 120 gr (3/4 su bardağı) un

Yapılışı :

Meyve karşımı ve şeker bir tencereye alınıp suyunu salıncaya kadar kaynatılır. Nişasta bir kasede su ile iyice karıştırılır. Meyve karışımına eklenip yaklaşık 3 dakika karıştırılarak pişirilir. Bir kenara alınıp üzeri kapalı şekilde soğumaya bırakılır.

Oda sıcaklığında yumuşamış tere yağı ve şeker yoğurma kabına alınıp mikserin yoğurma uçlarıyla karıştırılır. Krema kıvamına gelince yumurtalar eklenip karıştırmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu bir kapta karıştırılıp yavaş yavaş kontrollü şekilde yoğurma kabına eklenir, karıştırılır. Üzerine süt eklenip karıştırmaya devam edilir. (Kek hamurundan daha koyu, cıvık bir hamur olacak) Spatula yardımıyla yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba düzgünce yayılır. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Labne, vanilya, nişasta ve yumurta sarıları mikserle çırpılır. Ayrı bir kapta yumurta akları bir çimdik tuz eklenerek kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Yavaş yavaş şeker eklenip çırpmaya devam edilir. Peynirli karışıma eklenip yumurta aklarını söndürmeden yavaşça karıştırılarak birbirine yedirilir.

Pişen kek tabanına çatal batırılarak delikler yapılır; üzerine peynir karışımı dökülüp düzgünce yayılır. Üzerine soğuyan meyveler kaşık yardımıyla aralıklı olarak serpiştirilir.

Tere yağı, şeker ve un bir kapta parmak uçları ile karıştırılıp kırıntı hamuru elde edilir. Meyve karışımının üzerine kırıntı hamuru serpilir.

 160°C'de 50 dakika daha pişirilir. 

Afiyet olsun

Kaynak : @LeckeresundeinfachesEssen

 

27 Şubat 2024 Salı

Oreolu Cheesecake



Malzemeler :

Tabanı için :

30 adet Oreo bisküvi

6 yemek kaşığı eritilmiş tuzsız tere yağı


Cheesecake katmanı için :

400 gr. labne peyniri (oda sıcaklığında)

300 gr. süzme yoğurt (labne de kullanılabilir)

1,5 su bardağı toz şeker

200 ml. sıvı krema

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)

1 yemek kaşığı un (tepeleme)

3 adet büyük yumurta (oda sıcaklığında)

1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı :

Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilir; iç kenarlarına da biraz tere yağı sürülüp yağlı kağıt yapıştırılır. (yağlı kağıt kalıbın yüksekliğine uygun şekilde kesilir.)

Oreo bisküviler mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekilir; üzerine eritilmiş tere yağı eklenip iyice karıştırılır. Kalıba dökülür ve iyice bastırılarak yayılır.

Labne, süzme yoğurt ve şeker çırpma kabına alınarak pürüzsüz olarak çırpılır. Vanilya ve krema eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve nişasta eklenip karıştırılır. Yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır. Son olarak damla çikolata eklenip karıştırılır ve bisküvi tabanının üzerine dökülür. Üzerine biraz damla çikolata serpilir. Kalıp bir kaç defa kaldırılıp tezgaha vurulur. (Üzerinde baloncuklar oluşup, patlayacak)

Fırının en alt rafına geniş kenarlı bir fırın tepsisi yerleştirilir ve yarısına kadar suyla doldurulur.

Kelepçeli kalıp su kabının hemen üzerindeki fırın rafına yerleştirilir ve 170 derece ısıtılmış fırında 50 dakika veya cheesecake'in kenarları hafifçe kızarana ve ortası sabit görünene kadar pişirilir.

Çheesecake pişince kalıp fırından çıkarılır ve oda sıcaklığında 1 saat soğutulur, sonra buzdolabına kaldırılıp en az 4 saat dinlendirilir. Dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.



 

9 Ocak 2024 Salı

Lotus Cheesecake


 Malzemeler

Tabanı İçin;
250 gr lotus bisküvi
80 gr tere yağı
Kreması İçin;
700 gram labne peynir
1 su bardağı toz şeker
3 tane yumurta
200 ml. krema
1 paket vanilya şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Üzeri İçin;
Lotus kreması
Yapılışı :
Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirilir, Dış kenarları alüminyum folyo ile kaplanır.
Bisküviler robotta çekilir, un haline getirilir. Tereyağı eritilip üzerine dökülür, bir kaşıkla karıştırılır. Hazırlanan bisküvi karışımı 26 cm’lik kalıbın içine bastırılarak yerleştirilir ve krema hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
Bir kapta labne ve şeker mikserle çırpılır. Krema, nişasta, un ve vanilya eklenip sulandırmadan çırpılır. Yumurtalar tek tek eklenerek mikserin düşük ayarında çırpılır.
Buzdolabında bekletilen kalıp dolaptan alınır ve üzerine hazırlanan krema dökülür.
Kalıp tezgaha birkaç defa kaldırılıp vurularak kremanın üzerinde hava kabarcıkları oluşturulup patlatılır. Bir fırın tepsisine su konulup fırının en alt rafına yerleştirilir. Hazırlanan cheesecake önceden ısırtılmış 170 derece fırında fırının orta rafının üzerindeki ızgaraya yerleştirilerek 50-60 dakika pişirilir. Pişince fırın kapağı hafif açılıp 10-15 dakika bekletilir, sonra fırında alınır.
Lotus kreması benmari yöntemiyle (Su kaynayan bir kabın üzerine başka bir kap yerleştirilir. Krema üstteki kaba dökülüp eriyinceye kadar karıştırılır. ilk sıcaklığı çıkan cheesecakein üzerine dökülür. Buzdolabında en az 5 dakika bekletilip servis
Afiyet olsun.

14 Aralık 2023 Perşembe

Hindistan Cevizli, Üzümlü Kurabiye


 Malzemeler :

250 gram margarin ya da tereyağı

1 çay bardağı sıvı

1 yumurta sarısı

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı Hindistan cevizi

1 çay bardağı kuru üzüm

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu (Orjinal tarifte yok, ben ekledim)

 Aldığı kadar un

Bulamak için:

1 yumurta akı

Hindistan cevizi

Yapılışı :

 Oda ısısında yumuşamış margarin ya da tereyağı, pudra şekeri, yumurtanın sarısı, sıvı yağ bir kaba alınıp karıştırılır,  yavaş yavaş un ve kabartma tozu eklenir.   Hamur kendini hafif toparlamaya başlayınca, kuru üzüm, portakal kabuğu rendesi ve Hindistan cevizi eklenir.    Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar un eklenir.   Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, yuvarlanır.  Önce yumurta akına, daha sonra Hindistan cevizine bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, kızarıncaya kadar (20-25 dk) pişirilir.

Afiyet olsun.

Kaynak : https://www.nefisyemektarifleri.com

4 Aralık 2023 Pazartesi

Süt Reçelli Cevizli Pasta


Malzemeler :

 100 gr. Ceviz 

5 adet Yumurta

Bir tutam tuz.

150 gr.  Şeker 

160 gr. Un 

50 gr. Nişasta 

1 paket kabartma tozu


Arasına ;

3 adet Elma 

1 limonun suyu.

70 gr.  Şeker 

1 çay kaşığı Bal 

1 tatlı kaşığı Tarçın 


Krema için:

250 gr. Süt reçeli

600 gr. Ekşi krema 

Yapılışı :

Cevizler yapışmaz yüzeyli bir tavada kısık ateşte biraz kavrulur ve iri olacak şekilde doğranır. Yumurtalar çırpılır, şeker eklenip krema kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edilir. Un, nişasta ve kabartma tozu bir kapta karıştırılır. Elenerek yumurtalı karışıma eklenir. Çırpıcı ile karıştırılır. Ceviz eklenip iyice karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba tere yağ sürülür. Hazırlanan hamur kalıba dökülür. Üzeri düzeltilir. 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.

Elmaların çekirdek kısımları temizlenir ve kabuğu soyulmadan küp şeklinde doğranır, üzerine limon suyu eklenip karıştırılır. Tavaya şeker ve bal alınıp kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Hafif karamel rengi alınca tarçın ve elmalar eklenir, 5-7 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan kek enlemesine 3’e bölünür. (Kabarak kısmı süsleme için kesilerek bir kenara alınır.) Süt reçeli mikser ile çırpılır. Ekşi krema yavaş yavaş eklenerek iyice homojenize oluncaya kadar çırpılır. Kek parçasının ilki pasta çemberine yerleştirilir, üzerine hazırlanan krema sürülür, elmaların yarısı yayılır. 2. Kek parçası üzerine kapatılıp krema sürülür ve yine elma yayılır. 3. Kek parçası üzerine kapatılır, krema sürülür. Üzeri streç filmle kapatılıp buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Ayrılan kek parçası robotta çekilerek süsleme için hazırlanır. Dinlenen pasta çemberden çıkarılır. Yanları kalan krema ile sıvanıp kek kırıntıları ile her tarafı kaplanır.

 Afiyet olsun ♥ ️

Kaynak : Deliziose ricette di Katrine

19 Nisan 2023 Çarşamba

Elmalı Yoğurt Pastası






Malzemeler :

50 gram fındık

100 gram badem

1 tatlı kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı tarçın

20 gram toz şeker

3 yumurta sarısı

bir tutam tuz

80 gram pudra şekeri

125 gr tereyağı (erimiş)

 1 tatlı kaşığı vanilya

250 gr un 

1 paket kabartma tozu

 

İçine;

3 adet elma (kırmızı)

40 gram şeker (2 yemek kaşığı)

5 gram mısır nişastası (1 tatlı kaşığı)

1/2 limonun suyu

 

Krema için;

200 gr süzme yoğurt

 30 gram mısır nişastası (2 yemek kaşığı)

1 tatlı kaşığı vanilya

 3 yumurta akı

130 gram şeker

 bir tutam tuz

Yapılışı :

Elmalar kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğranır. Şeker, nişasta, limon suyu eklenerek 10 dakika kadar pişirilir. (Suyunu çekmiş olacak)

Fındık, badem, kakao, tarçın ve 20 gr. Toz şeker robotta çekilip bir kenara alınır.

Yumurta sarıları, bir çimdik tuz ve pudra şekeri bir kapta çırpılır. Erimiş tere yağı, vanilya eklenip çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu ve un birlikte elenerek eklenir, badem karışımı da eklenerek yoğrulur. Hamurdan bir parça ayrılıp buzluğa kaldırılır. Kalan hamur Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba kenar yükseltisi yapılarak yayılır.

Bir kapta nişasta, yoğurt ve vanilya iyice karıştırılır.

Yumurta akları bir çimdik tuz eklenerek kar gibi oluncaya kadar mikser ile çırpılır. Yavaşça şeker eklenir. Çırpılan yumurta akları azar azar yoğurtlu karışıma eklenip akları söndürmemeye çalışarak yavaşça karıştırılır.

Kalıptaki hamurun üzerine soğuyan elmalar yayılır, üzerine yoğurtlu karışım düzgünce yayılır. Buzlukta bekletilen hamur yoğurt karışımının üzerine rendelenir. İsteğe göre üzerine file badem, şeker serpilip 180 derece fırında 40 dakika pişirilir. 

Afiyet olsun.

Kaynak : 

lecker essen

10 Nisan 2023 Pazartesi

Baklava Cheesecake





Malzemeler

Taban için;

·           100 gram fıstık ya da ceviz (1 su bardağı) (100 gr. fıstık + 1 çay bardağı ceviz kullandım)

·           2 kaşık eritilmiş tereyağ (30 gr)

·            60 gram pudra şekeri (3 yemek kaşığı)

·            7-8 adet baklava yufkası (10 tane kullandım.)

·            Toz şeker

·            45 gram eritilmiş tereyağ


Şerbeti için; 

·            3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker

·            1-2 damla limon

Cheesecake  için (tümü oda sıcaklığında) ;

·            600 gram labne

·            1/2 (yarım) su bardağından azıcık fazla süzme yoğurt (80 gr)

·            1 su bardağı + 2 kaşık şeker (200 gr)

·            1 paket vanilin

·             2 yemek kaşığı un (25 gr) 

          1 yemek kaşığı (silme) nişasta

·            1 yumurta


Yapılışı :

).

2.      Şerbet için; Su ve şeker bir tencereye alınır; kaynamaya başlayınca altı kısılır ve 10 dakika kısık ateşte kaynatılır. 1-2 damla limon suyu eklenip kenara alınır. (Soğuduğunda bal kıvamında olacak.) 

      Kelepçeli kalıp margarin ile yağlanıp, yağlı tabanı ve yanları yağlı kağıt ile kaplanır. Baklava yufkalarına fırça ile her yerine gelecek şekilde erimiş tere yağı sürülür. Yağlanmış yufkalar çapraz şekilde kalıba yerleştirilir, 2 yufkada bir aralarına toz şeker serpilir. (Yufkaların kalıptan dışarıya eşit sarkması için yufkalar kalıba + şeklinde yerleştirilecek; ilk yufkanın uzun kenarına 2. yufkanın kısa kenarı gelecek) Kalıptan sarkan parçalar makasla kalıp yüksekliğinde kesilir. (Kesilen parçaları fırında biraz kızartım cheesecakein üzerini süslemede kullandım.) Yufka yerleştirme işi bitince kalıp 200 derece önceden ısıtılmış fırında 3-4 dakika tutulur. 

3.      

5.      Fıstıklı harç için; Süsleme için fıstıktan bir miktar kenara ayrılır. Kalan fıstık pudra şekeriyle karıştırılır. 2 yemek kaşığı eritilmiş tere yağ eklenip, iyice karıştırılır. Fırından çıkan yufkaların üzerine yayılıp bastırılır. (Ben fıstıkların üzerine 1-2 kaşık şerbet gezdirdim.)

6.      Cheesecake için; labne ve şeker tel çırpıcıyla çırpılır. Süzme yoğurt eklenip karıştırılır. Un, nişasta ve vanilya eklenip iyice karıştırılır.   Son olarak yumurta eklenip karıştırılır, fıstıkların üzerine dökülüp, 160 derece fırında 50-60 dakika pişirilir ( Kenarları sabit orta çok hafif sallanıyorsa tamamdır) Süre sonunda fırın kapatılır; kapağı 15 dakika kapalı bekletilir. Daha sonra kapak açılıp soğumaya bırakılır. Hazırlanan şerbet kalıbın kenarlarında yufkalar ıslanacak şekilde dökülür. Üzeri ayrılan fıstıklarla ve fırınlanmış kenar fazlalığı yufkalar ufalanarak süslenir. Şerbet kaldıysa fıstık ve ufalanmış yufkaların üzerine gezdirilir. Şerbet yerine 1-1,5 kaşık balı biraz su ile incelterek de kullanabilirsiniz . 

        

        Afiyet olsun.

   kaynak : nefisyemektarifleri

 

29 Haziran 2021 Salı

Ev Usulü Tavuk Döner







Malzemeler : 

1 kg kemiksiz tavuk göğüs ve kemiksiz but karışımı

Bir orta boy soğan (robottan geçirilecek suyunu kullanacağız)

 İki yemek kaşığı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

 Bir tatlı kaşığı biber salçası veya domates salçası

Bir çay kaşığı kekik

Bir çay kaşığı kırmızı pul biber

Bir çay kaşığı kırmızı toz biber

Yarım çay kaşığı kimyon

Bir çay kaşığı karabiber

Bir tatlı kaşığı tuz 

Pişirirken kullanacağımız bir yemek kaşığı kadar tere yağı + sıvı yağ 

Servis için; lavaş ekmek, soğan, marul, biber, domates, kornişon turşu, patates kızartması, vs 

İsteğe göre pilav ile de servis yapılabilir.


Yapılışı :


Yoğurt, sıvı yağ, soğan suyu, salça, tuz ve baharatlar karıştırılıp sos hazırlanır. Biftek şeklinde dilimlenmiş tavuklar sosa batırılır, iyice karıştırılıp üzeri streç film ile kapatılır. En az 3 saat buzdolabının normal bölümünde bekletilir. Pişirme kağıdına alınıp sıkı bir rulo şeklinde sarılır, kağıdın kenarları açılmayacak şekilde bağlanır. Bir gece buzlukta donması için bekletilir.  Donmuş rulo tavuk ince ince kesilir. 

Bir tavaya tereyağı ya da sıvı yağ alınıp ısıtılır. Kesilen dönerler tavaya alınıp orta ateşte alt üst edilerek pişirilir. Tavuk etleri pişerken küçülüyor, küçülen tavuklar tavanın kenarına alınıp boşalan yerlere yeni tavuk dilimleri yerleştirilerek pişirme işlemine devam edilir.




İsteğe göre lavaş ekmekle dürüm yapılarak ya da pilav yanında servis yapılır.


Afiyet olsun.

Kaynak : Bera Tatlıdunyası

 

18 Haziran 2021 Cuma

Kayısı Reçeli



 Malzemeler :

1 kilogram kayısı (olgun ama sert kayısılar seçilecek)

3 su bardağı toz şeker (750 gr.)

1 su bardağı su 

Yarım limonun suyu 

Kayısı çekirdekleri veya badem

Yapılışı :

Kayısılar yıkanıp, çekirdekleri çıkartılarak ikiye ayrılır.Bir sıra şeker, bir sıra kayısı olacak şekilde büyükçe bir tencereye alınır. Üzeri kapatılıp suyunu salması için bir gece bekletilir.

Kayısı çekirdekleri reçele konulacak ise kırılıp, içi çıkartılır. Kaynayan suya atılarak kahverengi kabuğu soyulur. (Kayısı kabukları yerine badem de kullanılabilir. Bademler sıcak suda bekletilip kahverengi iç kabukları soyulur.)

Ertesi gün tencereye 1 su bardağı su eklenip ocağa alınır, kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra kayısılar kevgirle tencereden alınıp bir kenarda bekletilir. Şerbet koyulaşıp reçel kıvamına gelmeye başlayınca ayrılan kayısılar ve bademler eklenir. Reçel kıvam almaya başlayınca limon suyu eklenerek, bir iki taşım daha kaynatılır, ocaktan alınır. Hemen tüketilmeyecekse sıcakken kavanoza doldurulup, kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.

Afiyet olsun.

2. Tarif (Karbonatlı), (2. Resim)

Malzemeler :

1 kg. taze sert kayısı

1 tatlı kaşığı karbonat

yeteri kadar su

kayısı çekirdekleri

Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

yarım çay kaşığı limon tuzu

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı tere yağı

Yapılışı :

Kayısılar yıkanıp, çekirdekleri çıkartılarak ikiye ayrılır. Bir kaba su alınır, karbonat eklenip karıştırılır. Kayısılar eklenip bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gül bol suda yıkanıp süzgece alınır.

Toz şeker ve su bir tencereye alınır, şeker eriyinceye kadar karıştırılır, 20 dakika kadar kaynatılır. Kayısı çekirdekleri reçele konulacak ise kırılıp, içi çıkartılır. Kaynayan suya atılarak kahverengi kabuğu soyulur.

Kaynayan şerbete limon tuzu eklenip karıştırılır; üzerine süzgeçte bekleyen kayısılar ve tere yağı eklenir. Bir kevgirle üzerinde oluşan köpükler alınır. Üzerine kayısı çekirdekleri ya da badem eklenir. Ocaktan almaya yakın limon suyu eklenir, kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Porselen bir tabağa bir miktar reçel alınarak soğutulur ve kıvamı kontrol edilir.

Afiyet olsun.