1 kg
kemiksiz tavuk göğüs ve kemiksiz but karışımı
Bir
orta boy soğan (robottan geçirilecek suyunu kullanacağız)
İki yemek kaşığı yoğurt
Yarım
çay bardağı sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı biber salçası veya domates
salçası
Bir
çay kaşığı kekik
Bir
çay kaşığı kırmızı pul biber
Bir
çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım
çay kaşığı kimyon
Bir
çay kaşığı karabiber
Bir
tatlı kaşığı tuz
Pişirirken kullanacağımız bir yemek kaşığı kadar tere yağı + sıvı yağ
Servis için; lavaş ekmek, soğan, marul, biber, domates, kornişon turşu, patates kızartması, vs
İsteğe göre pilav ile de servis yapılabilir.
Yapılışı :
Yoğurt, sıvı yağ, soğan
suyu, salça, tuz ve baharatlar karıştırılıp sos hazırlanır. Biftek şeklinde
dilimlenmiş tavuklar sosa batırılır, iyice karıştırılıp üzeri streç film ile
kapatılır. En az 3 saat buzdolabının normal bölümünde bekletilir. Pişirme
kağıdına alınıp sıkı bir rulo şeklinde sarılır, kağıdın kenarları açılmayacak
şekilde bağlanır. Bir gece buzlukta donması için bekletilir. Donmuş rulo tavuk ince ince kesilir.
Bir tavaya tereyağı ya da sıvı yağ alınıp ısıtılır. Kesilen dönerler tavaya alınıp orta ateşte alt üst edilerek pişirilir. Tavuk etleri pişerken küçülüyor, küçülen tavuklar tavanın kenarına alınıp boşalan yerlere yeni tavuk dilimleri yerleştirilerek pişirme işlemine devam edilir.
İsteğe göre lavaş ekmekle dürüm yapılarak ya da pilav yanında servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : Bera Tatlıdunyası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder