Disable Copy And Past

29 Haziran 2021 Salı

Ev Usulü Tavuk Döner







Malzemeler : 

1 kg kemiksiz tavuk göğüs ve kemiksiz but karışımı

Bir orta boy soğan (robottan geçirilecek suyunu kullanacağız)

 İki yemek kaşığı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

 Bir tatlı kaşığı biber salçası veya domates salçası

Bir çay kaşığı kekik

Bir çay kaşığı kırmızı pul biber

Bir çay kaşığı kırmızı toz biber

Yarım çay kaşığı kimyon

Bir çay kaşığı karabiber

Bir tatlı kaşığı tuz 

Pişirirken kullanacağımız bir yemek kaşığı kadar tere yağı + sıvı yağ 

Servis için; lavaş ekmek, soğan, marul, biber, domates, kornişon turşu, patates kızartması, vs 

İsteğe göre pilav ile de servis yapılabilir.


Yapılışı :


Yoğurt, sıvı yağ, soğan suyu, salça, tuz ve baharatlar karıştırılıp sos hazırlanır. Biftek şeklinde dilimlenmiş tavuklar sosa batırılır, iyice karıştırılıp üzeri streç film ile kapatılır. En az 3 saat buzdolabının normal bölümünde bekletilir. Pişirme kağıdına alınıp sıkı bir rulo şeklinde sarılır, kağıdın kenarları açılmayacak şekilde bağlanır. Bir gece buzlukta donması için bekletilir.  Donmuş rulo tavuk ince ince kesilir. 

Bir tavaya tereyağı ya da sıvı yağ alınıp ısıtılır. Kesilen dönerler tavaya alınıp orta ateşte alt üst edilerek pişirilir. Tavuk etleri pişerken küçülüyor, küçülen tavuklar tavanın kenarına alınıp boşalan yerlere yeni tavuk dilimleri yerleştirilerek pişirme işlemine devam edilir.




İsteğe göre lavaş ekmekle dürüm yapılarak ya da pilav yanında servis yapılır.


Afiyet olsun.

Kaynak : Bera Tatlıdunyası

 

Hiç yorum yok: