Disable Copy And Past

9 Haziran 2021 Çarşamba

Çikolatalı Baklava


 

Tarifini Bera Tatlı Dünyası'ndan aldım. Kullandığım bardaktan ya unun cinsinden mi bilemiyorum; bu ölçülerle hamur yaparken zorlandım, ek olarak 1-2 kaşık yoğurt ve sıvı yağ ekledim. Tarifi yapmak isterseniz 3 su bardağı unla yoğurmaya başlayıp gerektikçe un eklemenizi tavsiye ederim ya da benim gibi yoğurt ve yağ ekleyerek hamuru toparlayabilirsiniz.

 Tatlı DünyasıMalzemeler :

Malzemeler :

hamuru İçin

4 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı süt

3 yumurta

Yarım çay kaşığı tuz

yarım paket kabartma tozu (orjinal tarifte yoktu, ben ekledim)

şerbeti için

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Bir kaç damla limon suyu

iç malzemesi

 250 gr kadar fıstık arzuya göre ceviz Fındık

1 çay bardağı kadar damla çikolata

üzeri için

250 gr tereyağı

Yapılışı :

Un ve kakao güzelce karıştırılır; ortası havuz gibi açılır. Yumurtalar, süt, bir çimdik tuz eklenip karıştırılır. Ortadaki sıvılar karıştırılıp etrafından un almaya başlanarak hamur yoğrulmaya başlanır. Yoğrulan hamur bezelere bölünür. Üzeri streç fil ile kapatılıp 1 saat kadar dinlendirilir. (Bir gece önceden de hazırlanıp buzdolabında bekletilebilir) Bezelerin her tarafı nişastaya bulanıp oklava ile tek tek açılabildiği kadar ince açılır.(İsterseniz aralarına nişasta serpip üst üste koyarak da açabilirsiniz) Açılan yufkalar tepsiye yerleştirilir. Kenar fazlalıkları kesilip tepsiye dizilir. Arasına ceviz, fıstık, vb. ve damla çikolata serpilir. Kalan bezeler de açılıp tepsiye düzgünce yerleştirilir.

Tere yağı erilip üzerindeki köpüğü alınır. Süzülerek dibindeki tortusundan arındırılır. (tereyağını sadece orta kısmı kullanılacak)

Hazırlana baklava istenilen şekilde dilimlenir. Üzerine ılık tere yağı gezdirilir. (Kızgın ya da soğuk olmayacak) 175 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirilir.

Baklava pişerken şerbet hazırlanır. Su ve toz şeker tencereye alınıp ocak açılır. İçine 1 dilim limonun suyu sıkılır, suyu sıkılan limon da kabuğuyla beraber şerbetin içine atılır. 20 -25 dakika kaynatılır. Şerbetin üzerinde iri iri baloncuklar oluştuğunda kıvamı olmuş demektir.

Baklava fırında çıkartılır, bıçakla tekrar dilimlerin kesilmiş yerlerinde geçilir, dilimlere ayrılır. Fırından çıkartıldıktan 2-3 dakika sonra sıcak şerbet dökülür. Dinlenmeye bırakılır. Baklava soğuduktan sonra üzerine benmari eritilmiş çikolata gezdirilir. Antep fıstığı serpilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: