Malzemeler :
Gül
mayası için
250 gr. pembe gül (reçellik ısparta gülü)
yarım
su bardağı toz şeker
yarım çay kaşığı limon tuzu
Gül
Reçelini yapmak için ;
Gül
mayası (Gül ve şekeri ovarak hazırladığımız karışım)
1 kg
şeker
3,5 su
bardağı
yarım
tatlı kaşığından biraz fazla limon tuzu
Yapılışı:
Güller
ayıklanıp beyaz kısımları makasla kesilir, yıkanıp süzülür. Kurutucuda
kurutulur. Yarım bardak toz şeker, havanda dövülmüş yarım çay kaşığı limon tuzu
eklenip güller ovulur. Bir kavanoza alınıp kapağı kapatılır, buzdolabında 2 gün
bekletilir.
Bir
tencereye su alınıp kaynatılır, gül yaprakları eklenip 10 dakika (yumuşayıncaya
kadar) haşlanır.(Gül yaprakları haşlama aşamasında beyazlaşıyor.) Haşlanan
güller kevgirle sudan çıkarılır, bir kenara alınır. Haşlama suyuna şeker
eklenip kıvam alıncaya kadar kaynatılır. (10 dakika, koyu bir kıvam alıncaya
kadar) Şerbeti kıvam alınca gül yaprakları tekrar içine atılır. Güllerle
beraber tekrar 10 dakika kısık ateşte kaynatılır. Kıvamı kontrol edilip yarıçm çay kaşığı limon tuzu eklenir. Bir taşım kaynatılıp ocak kapatılır, serin bir
yerde arada bir karıştırılarak soğumaya bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder