Disable Copy And Past

18 Haziran 2021 Cuma

Domates Reçeli




 Malzemeler:

1 kilo sivri çeri domates veya yumurta domates yada sivri domates

1 tepeleme tatlı kaşığı karbonat (7 Gram)

 1 kase badem (200 Gram)

600 gram toz şeker

4 su bardağı su (800 Gram)

1 silme çay kaşığı tereyağı (1.5 Gram)

5-6 adet karanfil

1 silme çay kaşığı limon tuzu (1.5 Gram)

 

1 yemek kaşığı limon suyu (10 Gram)

Yapılışı:

Domatesler yıkanıp kabukları soyulur. Alt kısmından kürdanla delinip suyu ve çekirdekleri boşaltılır. Bir kaba bir miktar su alınır, üzerine 1 tatlı kaşığı karbonat dökülüp karıştırılır, Ddomatesler eklenip üzerini geçecek kadar su ilavesi yapılır. Suyun içine batması için üzerine bir kapak kapatılır. Bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün güzelce yıkanıp süzgece alınır. İçlerinde kalan su elle sıkılır.

1 kase kadar badem bir taşım kaynatılıp iç kabukları soyulur. Domateslerin daha önce delinen yerlerinden içlerine birer badem yerleştirilir. 

Geniş bir tencereye 600 gr. Şeker alınır, üzerine su eklenir. Kaynayıncaya kadar ara ara karıştırılır, kaynamaya başladığında tere yağı, 5-6 adet karanfil eklenir. Üzerine domatesler ilave edilir. Kalan bademler üzerine dökülüp harlı ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılır. Ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Yaklaşık 1 saat kaynayan reçelin içine limon tuzu, 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu eklenir. Ocağın altı açılıp harlı ateşte 10-15 dakika kıvam alıncaya kadar pişirilir. Üzerindeki köpükler alınır. Kıvamı kontrol edilip ocak kapatılır. Sıcakken kavanoza doldurulup kapatılarak ters çevrilir.

Afiyet olsun.

Kaynak : Elifin mutfağı

Elifin mutfağı

 

 

 

Hiç yorum yok: