Disable Copy And Past

14 Ekim 2008 Salı

P.D.Ç.S.E. 27 -10.GÜN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

Duyuru :
Arkadaşlar Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği yeni ev sahibesi olmak isteyenler birdemliksohbet Sevil'e yorum bırakarak başvuruda bulunabilirler. P.D.Ç.S.E. 28 ev sahibi kim olacak acaba?




Tarif no : 147
Tarif adı : Üç Renkli Salata
Gönderen arkadaşım : http://pastaveyemek.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:
6 veya 8 adet patates
2-3 adet havuç
küçük boy yarım mor lahana
tuz, limon, sıvıyağ
6-8 adet taze soğa
süslemek için mısır ve domates yada siz ne arzu ederseniz onunla süsleyebilirsiniz.
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz(eziyoruz) ve 3 gruba ayırıyoruz. Havucuda rendeleyip çok az yağda hafif kavurup soğutuyoruz Karalahanayı(mor) da rendeleyip bir kenarda bekletiyoruz Taze soganlarımızıda ince ince doğrayıp bir kenarda bekletiyoruz Üç gruba ayırdığımız patateslerin birini havuç iletuzunu limonunu ve yagını da katıp hazırlıyoruz.İkinci patatesi mor lahana ile tuzunu limon ve yağını da katarak ,onuda beklemeye alıyoruz.Üçüncü patateside yeşilsoğanlarla karıştırıp aynı şekilde hazırlıyoruz.Herhangi bir kalıba strec film sererek istediğiniz sıraya göre yerleştirin.Ben tabana havuçlu karışımı,ortaya lahanalı karışımı,en üstede yeşil soğanlı karışımı yerleştirdim.Mısır ve domates serpiştirdim .Servis edeceğim zaman ters çevirip kalıptan çıkardım

Tarif no : 146
Tarif adı : Kıymalı Poğaça
Gönderen arkadaşım : http://hunerlieller.net/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler:
1 bardak süt(ılık)
1 bardak sıvıyağ
1 bardak su(ılık)
1 paket yaş maya
2 yumurta
1-2 kaşık yoğurt
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı şeker
Alabildiğince un

içi:
150 gr kadar kıyma
1 soğan
2 yeşil biber
2 domates
tuz-karabiber
hazırlanışı:
Önce hamuru yoğuralım. sırasıyla tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak şekilde hamur yapalım.üzerini örtüp 1 saat kabarmasını bekleyelim.içini çigden hazırlayalım.bir kapta kıyma ince kıyılmış sogan biber domatesleri tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım...kabaran hamurumuzu yapmış oldumuz karışımı koyarak kapatalım.üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 dercedeki fırında kızarana kadar pişirirelim.afiyet olsun...


Tarif no : 145
Tarif adı : Pizza Margerita
Gönderen arkadaşım : http://thesuuur.blogspot.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

GEREKLI MALZEMELER ve YAPILISI;
Büyükçe bir fırın tepsisi için ölçülerimi veriyorum.

2 su bardağı elenmis un
1 paket toz maya (yaklaşık 7 gr.)
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ( ben hep zeytinyağı kullanıyorum )
Aldığı kadar ılık suyla yumuşak bir hamur yoğurulur. Mayalanmaya bırakılır.
Üzeri için gerekli malzemeler :
500 gr.mantar
2-3 adet biber
2-3 adet domates
1 top mozarelle peynir( 200 gr.)
kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı salça
karabiber, fesleğen, tuz ve sıvıyağ
Mantarlar ve biberler doğranıp, sıvıyağda sotelenir. Soteleme işi çabuk yapılır ki mantarlar suyunu fazla vermesin. Doğranmış domatesler ilave edilir, tekrar sotelemeye devam. Tuzu ayarlandıktan sonra işlem bitirilir. 1 yemek kaşığı salça hafifçe sulandırılır, karabiber ve fesleğen eklenir. Yağlanmış fırın tepsisine hamur elle iyice yayılır.Üzerine salçalı sos sürülür, onun üstüne küçük küçük doğranmış mozarelle peyniri yayılır. Mantar sotemiz de en üste eklendikten sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Son 5 dak.içerisinde kaşar peynir rendesi eklenir. Peynirler eriyince pizzamiz hazır demektir. Hafifçe ılındıktan sonra dilimlenip servise sunulur. Afiyetler olsun...



Tarif no : 144
Tarif adı : Ispanaklı Börek


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler
6 tane yufka
yarım kilo ıspanak
1 tane soğan
yarım bardak sıvıyağ veya zeytinyağı
1 yumura
2 çorba kaşığı yoğurt
tuz, karabiber
Yapılışı :
Ispanaklari iyice yıkayın ve doğrayın...Soğanı incecik doğrayın ve önce tavaya biraz sıvıyağ dökün, soğanı kavurun...Ardından ıspanakları ekleyin...Karabiber ve tuz serpiştirin...
Tepsiyi yağlayın, bir yufka, bir kat iç koyarak yufkaları dizin...
Yoğurt, yumurta ve sıvıyağı karıştırıp böreğin üstüne sürün...Fırında pişirin...ve afiyet olsun...



Tarif no : 143
Tarif adı : Sarıyer Böreği
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler;
4 yufka
250 gr. kıyma
4 büyük soğan
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
Yufka harcı için;
2 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
üzeri için 1 yumurta sarısı
Kıymayı içine birşey katmadan kavuruyoruz. Başka bir kapta 1 çay bardağı ayçiçekyağı ile soğanları ve fıstığı birlikte kavuruyoruz, soğumaya bırakıp ılındıktan sonra içine kavrulmuş kıyma ve üzümü ilave edip kısık ateşte 10 dak. kavuruyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Yufka harcı için yumurtaları çırpıyoruz, sonra yağı ilave edip çırpıyoruz, en son sütü ilave ediyoruz. Yufkayı açıp sıvı harçtan her yerine sürüyoruz. Soğuyan kıymalı harcı yufkanın ortasına şerit halinde koyuyoruz. Yufkayı D şeklinde katlayıp içteki harcın üzerine gelmeyecek şekilde katlanan parçaya tekrar sıvı harç sürüyoruz, rulo şeklinde sarıyoruz. (ilk fırsatta tekrar yapıp bu aşamaları da fotoğraflayacağım) Tüm yufkaları bu şekilde sarıp tepsiye diziyoruz. Artan yufka harcından yufkaların her yerine sürüyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsuuun.

Tarif no : 142
Tarif adı : Tatlı Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://deryayla.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMESİ
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kuru üzüm
Üstü isteğe kalmış
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Yumurta,sıvıyağ,margarin,yoğurt ve toz şeker yoğurma kabına alınarak iyice yoğurulur.Vanilya
sı ve üzümler ilave edilir,pürüzsüz olunca elenen kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek
kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanarak önce yumurta akına sonra ister ceviz içine ister hindistan cevizine batırılarak,yağlanmış fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Benim cevizim kalmadığı için bir kısmını hindistan cevizine buladım,bir kısmını sade bıraktım.
AFİYET ŞEKER OLSUN


Tarif no : 141
Tarif adı : Muzlu, Üzüm Marmelatlı Pasta
Gönderen arkadaşım : http://birdemliksohbet.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:
1 ADET PANDİSPANYA
1 PAKET KREMSANTİ 2Lİ OLANINDAN
2 ADET MUZ
BİR MİKTAR ÜZÜM
BİR MİKTAR DAMLA ÇİKOLATA
200ML HAZIR PAKETTE MUZLU PUDİNG (BEN KIZIMLA BAKKALA GİDİNCE KIZIN TUTTURDU BU MUZLU PUDİNGİ ALICAM DİYE ALDIK AMA YEMEDİ BENDE BU PASTADA KULLANDIM EVDE YAPILMIŞ KALMIŞ PUDİNGDE KULLANABİLİRSİNİZ YADA YENİDEN PİŞİREBİLİRSİNİZ EGER PİŞİRİRSENİZ YARISINI KOYUN PASTAYA YADA HİÇ KOYMAYIN :)))
1 SU BARDAGI SÜT (KEKİ ISLATMAK İÇİN)
1 BARDAK SÜT (KREM SANTİYİ YAPMAK İÇİN)
2 YEMEK KAŞIGI ÜZÜM MARMELATI YDA VİŞNE REÇELİ VEYA HERHANGİ BİR RECEL
YAPILIŞI:ÖNCE 1 BARDAK SÜT İLE KREMŞANTİ YAPILIR VE YARIM SAAT KADAR BUZDOLABINDA SOGUTUR .
DİGER TARAFTAN PANDİSPANYA 2 PARÇAYA BÖLÜNÜR VE ALT TABANI DİGER SU BARDAĞI SÜT İLE ISLATILIR .
PUDİNG ÜZERİNE YAYILIR VE DOLAPTA DONMUŞ KREMAMIZDAN BİR MİKTAR SÜRÜLÜR .1 ADET MUZ DİLİMLENEREK KREMŞANTİNİN ÜZERİNE YAYILIR .VE DİGER KEKİMİZİDE SÜT İLE ISLATTIKTAN SONRA ÜZERİNE KAPATILIR.VE KALAN KREMŞANTİ İLE BULANIR .
DİGER TARAFTA BİR KABA ÜZÜM MARMELATI ALINIR VE 2 YEMEK KASIGI SU İLE HAFİFCE SULANDIRILIR (EGER RECEL KOYACAKSANIR SULANDIRMAYINIZ.)EV KREMŞANTİNİN ÜZERİNE YAYILIR. EN SON ZEVKİNİZE GÖRE SÜSLEMELER KALDI BEN ÜZÜM MANDALİNA VE 1 ADET MUZ İLE SÜSLEDİM VE EN ÜSTÜNEDE DAMLA ÇİKOLATA KOYDUM 1 SAAT DOLAPTA KALDIKTAN SONRA SERVİS ETTİK.



Tarif no : 140
Tarif adı : Açma
Gönderen arkadaşım : http://sihirlimutfak.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık

Malzemeler :
1 paket yaş maya
1 bardak sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
1bardak ılık su
YAPILIŞI
Ilık suda mayayı erit, geniş bir kabın içine tuz şeker mayayı unu sıvıyağı ilave et ,yumuşak bir hamur olmalı, mayası gelene kadar bekletin. Kabarınca yani mayası gelince küçük parçalar koparıp yuvarlak açalım, içine marğarin yada sıvıyağ ben sıvıyağı tercih ediyorum sıvıyağını sürüp rulo yap daha sonrabbirleştir. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerine yumurta sarısı sür, susam çörekotu serp. 190cc de pişirilir.
NOT : hamur işlerinin yumuşak puf puf olmasını istiyorsanız fırına içi su dolu bir kap koyun........



Tarif no : 139
Tarif adı : Kabak Tatlısı
Gönderen arkadaşım : http://buramburam.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler :
1 orta boy kabak
3 bardak şeker
1 su bardağı su

Üzeri İçin
Fındık İçi
Yapılışı :
Kabakların kabuklarını soyup küçük küçük dilimledikten sonra pişireceğimiz tencereye yerleştirip üzerine şekerini döküyoruz. ( Ben bir gece böyle bekletiyorum ki şeker yice eriyip kabaklarla özleşiyor) Daha sonra suyunu ilave edip kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sonrada servis tabağına alıp üzerine fındık veya ceviz içi serpip servis yapıyoruz afiyet şeker olsun.
Tarif : 138
Tarif adı : Mısırlı Pilav
Gönderen arkadaşım : http://www.benimyemeklerim.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
1 ölçü pirinç
1,5 ölçü su
1/3 ölçü konserve mısır
Hazırlanışı:
Pirinci suda yarım saat ıslatalım. Az yağda kavuralım. Kaynar suyunu tuzunu dilerseniz tablet tavuk suyunu ilave eldim. Pilavın suyunu ekleyip çektirdikten sonra konserve mısırı ekleyip karıştıralım..

Tarif no : 137
Tarif adı : Kakaolu Un Kurabiyesi
Gönderen arkadaşım : http://www.seviminsayfasi.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMESi:
250 gr margarin
yarim cay bardağı sıvıyağ
1.5 çay bardağı nişasta
2 tatlı kaşığı kakao
4 su bardağı
YAPILIŞI:
Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini yoğuruyoruz .Önce kakao ve nişastayi sonra unu ekleyerek yoğuruyoruz. (kulak memesi kıvamında) 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Elimizle parcalar kopartıp yuvarlıyoruz. Üzerini bıçak ile çiziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun

13 Ekim 2008 Pazartesi

P.D.Ç.S.E. 27 - 9.GÜN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ



Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler



Tarif no : 136
Tarif adı : Un Kurabiyesi
Gönderen arkadaşım : http://kizilciksurubu.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
malzemeler:
250 gr tereyağı veya margarin ( tereyağı kullanılıyorsa rengi daha sarı oluyor)
250 gr pudraşeker
500 gr un (göz kararı olacak)

Yapılışı:
Tereyağı veya margarini eritin yakmadan kaseye doldurun buzdolabında 3 saate yakın bekletin donacak ve suyunu alta verecek. Suyunu dökün yağı alın oda ısısına gelene kadar bekletin. Yumusayan tereyağını mikser ile beyazlayana kadar çırpın. Içine pudrasekerini ilave edin tekrar mikser ile 5 dakika çırpın. Unu yavaş yavaş ilave edin ele yapısmayan hamur yapın.Istediğiniz sekilde yuvarlayın. Ben parmak kalınlığında rulo yaptım verev kestim ve 6 tanesini ortada birlestirdim.biskin marka kullanacaksanız biskini eritmeyin biskinde su oranı yok. Sekil verilen kurabiyeler yaglanmis veya kagit serilmis tepsiye dizilip 150-160 dereceli firinda pisirilir.


Tarif no : 135
Tarif adı : Çikolatalı Pasta
Gönderen arkadaşım : http://yemeklik.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
4 yumurta,
1 bardak şeker,
1,5 baradak un,
1 kaşık nişasta,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
4 kaşık kakao,
1 fincan süt
Kreması:
1 paket kakaolu krem şanti,
1 paket çikolata sos,
Yeşil fıstık,
Damla çikolata
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz, nişasta, un , vanilya ve kabartma tozu ekleyip kakao ve 1 fincan süt ekliyoruz karıştırıyoruz. Hamuru dikdörtgen kalıpta 180 derecede pişiriyoruz.Pişen keki soğutuyoruz, keki 4 eşit parçaya ayırıyoruz.Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıyoruz .Kekin her parçasının arasına krema sürüyoruz, bir araya damla çikolata diğerine fıstık serpiyoruz. Üzerini de kaplatıp, çikolata sos döküyoruz.AFİYET OLSUN....



Tarif no : 134
Tarif adı : Mercimekli Köfte


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:
1 bardak kırmızı mercimek
1.5 çay bardağı kadar kısırlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 kaşık kırmızı biber
biraz zeytinyağı
2 bardak kadar su
1/4 demet maydanoz
1 bardak kırmızı mercimeği ve 2 bardak suyu tencere de haşlıyoruz.Mercimek iyice haşlanıp suyunu çekince içine bulguru ilave ediyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
Bu arada başka bir tavanın içine zeytinyağı ve kıyılmış soğanları koyup kavuruyoruz.Ocağın altını kısıp,soğanlar kavrulduktan sonra biber salçası, domates salçası ve kırmızı biberini koyup biraz kavuruyoruz.
Daha sonra 1 saat kadar beklettiğimiz mercimek bulgur karışımının içine ilave ediyoruz.Hepsini bir güzel harmanlayıp ,birer avuç alıp sıkıyoruz.Afiyet olsun.



Tarif no : 133
Tarif adı : Susamlı Simit
Gönderen arkadaşım : http://guzfasulyeleri.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
2 yumurta (beyazları üzeri için ayır.)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
125 gr tereyağ ya da margarin (oda ısısında)
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Üzeri için,
susam
HAZIRLANIŞI
İlk önce yumurtaların sarılarıyla beyazını ayıralım.-sıvılardan başlamak üzere malzemeleri sırasıyla koyup yoğurmaya başlayalım.-En son tereyağını ve unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.-Hamurumuzdan koparıp simit şekli verelim.önce yumurta akına sonra susama batıralım.-önceden ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarmadan pişirelim. Herkese afiyet olsun.

Tarif no : 132
Tarif adı : Karamel Soslu İrmik Tatlısı

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:
1,5 Kilo süt
6 Yemek kaşığı irmik
3 Yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 Su bardağı şeker
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Paket vanilya
Karamel sos

YAPILIŞI:
Sütün içine irmiği, nişastayı ve şekeri ilave edip karıştırarak pişirin. Bir müddet kaynadıktan sonra ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Soğuk suyla çalkalanmış kek kalıbı veya kuplara boşaltın. Dolapta soğuduktan sonra ters çevirip üzerine Karamel sos veya dilediğiniz sosu dökerek servis yapın.Afiyet olsun...


Tarif no : 131
Tarif adı : Fındıklı Cevizli Kek
Gönderen arkadaşım : http://tarifdunyasi.blogcu.com/




Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 çay bardağı dövülmüş fındık ve ceviz içi

YAPILIŞI
Öncelikle yumurtaları mikser ile çırparak başlayalayım sırayla toz şekeri sıvı yağı yoğurdu vanilyayı unu kabartma tozunu en son fındık ve ceviz içini koyarak kek hamurunu yapın yağladığınız tepsiye dökün ben tepside yaptım kek kalıbında yapmadım resimde görüldüğü gibi önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin ılınınca afiyetle yiyin.

Tarif no : 130
Tarif adı : Pırasa Salatası
Gönderen arkadaşım : http://susamcorekotu.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

PIRASA SALATASI
Vitaminli,lezzetli ve de değişik bir salata yemek isterseniz pırasa salatasını deneyin eminim ki beğeneceksiniz,yapması çok kolay ve fazla zaman almıyor.
Pırasaları çiğ olarak ince ince kıydım,içine dereotu ilave ettim,tabağa yerleştirdim.
Üzerine sos olarak limon suyu,sızma zeytinyağı,tuzu karıştırıp döktüm.
Garnitür olarak da kırmızı biber,çeri domates,havuç kullandım.




Tarif no : 129
Tarif adı : Muffin
Gönderen arkadaşım : http://yalnizkralice.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :

1 su bardağı yoğurt

2 adet yumurta

1 çaybardağı sıvıyağ

1 subardağı şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

aldığı kadar un

kakaolusu için biraz kakao

Yapılışı :Şeker ve yumurta mikserle köpük köpük olana kadar çırpılır; yoğurt, yağ eklenir ve karıştırılır. Un ve kabartma tozu, vanilya ilave edilir akışkan bir hamur elde edilir. Bir miktar hamur ayrılır içine kakao katılıp takrar karıştırılır. Muffin kalıplarına dökülürken biraz beyaz hamur biraz kakaolu hamurdan dökülüp 170 derece fırında pişirilir. Ben önce alttan pişiriyorum sonra üstünü açıyorum daha güzel kabarıyor. Ha unutmadan muffin kalıplarının yarısına kadar hamur koyuyoruz ki kabarma payı olsun. Yapanlara afiyet olsun,yaparsanız yerken lütfen gülümseyin.

Tarif no : 128
Tarif adı : Puding
Gönderen arkadaşım : http://serpilinmutfagi.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler :
1 litre süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı tepelemeye yakın buğday nişastası
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı margarin

Yapılışı :
Margarin hariç diğer malzemeler karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir. Kaynamaya başlayınca içine margarin koyularak 5-6 dakika daha pişirilir. Scakken kaselere boşaltılır. Üzeri kabuk tutunca antep fıstığı, hinditan cevizi, yada istenilen herhangi bir malzemeyle süslenebilir. AFİYET OLSUN


Tarif no : 127
Tarif adı : Peynirli Tepsi Böreği
Gönderen arkadaşım : http://www.annekizmutfaktayiz.blogspot.com/ yani ben :))



Etkinliğe bir destek de benden olsun :)

Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
15 gr yaşmaya ya da 1,5 tatlı kaşığı instant maya
yarım su bardağı ılık su
1-2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yaklaşık 4 su bardağı un

Arasına; 100 gr yumuşak tereyağ

İçine; beyaz peynir

Üzerine; 1 yumurta sarısı, 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı :
Maya, yarım bardak ılık su ve şekerle karıştırılıp bir süre kabarması için bekletilir. Kalan malzemeler eklenip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamur 12 parçaya ayrılıp, her parça pasta tabağı büyüklüğünde açılır. İlk 6 parça aralarına yumuşak tereyağı sürülüp kenarda bekletilir. Diğer 6 parçaya da aynı işlem uygulanır. Yağlanıp, bekletilen ilk grup yavaş yavaş açılarak 30-40 cm çapına getirilir, tepsiye yerleştirilip, üzerine peynir serpilir. Aynı işlem diğer grup için de yapılıp, açılan hamur tepsiye yerleştirilir. Hazırlanan börek buzdolabında 2-3 saat bekletilir. (Dolapta bekletmeden hemen pişirince katları çok belirgin olmuyor. İstenirse akşamdan yapılıp bir gece dolapta bekletilebiliyor) Dolaptan çıkarınca, bıçakla kare dilimler halinde kesilir. Üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ile karıştırılan yumurta sarısı sürülüp, 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Tarif no : 126
Tarif adı : Sebze Haşlaması
Gönderen arkadaşım : http://sihirlimutfak.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
Brokoli, karnıbahar ,havuçbiraz zeytin yağ tuzve sarımsaklı yoğurt.

Sebzeleri ayrı ayrı haşlayın suyunu süzüp servis tabagına alın biraz yağ gezdirin. Tuz ve sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın sade yemek isterseniz biraz limon sıkabilirsiniz eşim sarımsagı çok sevdigi için bizde sarımsaklı yeniyor..




Tarif no : 125
Tarif adı : Şimşek McQueen
Gönderen arkadaşım : http://yersofrasi.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık. Tarif için burayı tıklayın.


Tarif no : 124
Tarfi adı : Doğum Günü Pastası (Araba Pasta)
Gönderen arkadaşım : http://yemekcenneti-moonrose.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı kaynar su
1 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı un
vanilya-kabartma tozu
Yapılışı:
Oda sıcaklığında 5 yumurtayı şekerle birlikte çırpalım. Çırpma esnasında yavaş yavaş kaynar su ekleyin. Kaynar su şekerin daha çabuk erimesini sağlar. 15- 20 dk çırpın.
Un, nişasta , kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.
Kabaran yumurtaları söndürmeden azar azar un karışımını ekleyin.
180 derecede 30 dk. pişirin.
Tel ızgara üzerinde pişen pandispanyayı soğutun. Soğuyunca ortadan ikiye kesin.Birbirinden ayırmadan istediğiniz şekli verin.
Pandispanyayı süt ile ıslatın. İçine çikolatalı krema sürün. Diğer katı üzerine kapatın. Tüm pastayı krema ile kaplayın.
Ben üzerine yeşil fıstık serptim. Farları, margarinden yaptım. Şimdiki moda şeker hamuru ile yaptığınız tüm hataları örtmek ama bizim buralarda bu tip malzemeler olmadığı için evdeki ve eldekilerle ancak bu kadar oldu. Siz daha yaratıcı olabilirsiniz. (Bu arada Deniz şok oldu. Nasıl yaptın dedi, farlarını ve sileceklerini yemeğe çalıştı. Tabi hemen duuurr onlar katı yağ diyerek engelledim.)


Tarif no : 123
Tarif adı : Zeytinli Muffin
Gönderen arkadaşım : http://nurdaninmutfagi.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
1 su bardağı dilim zeytin
üstü için kabuksuz ayçekirdeği

Yapılışı:
Yumurta, yoğurt, yağ, karıştırılır.Un, kabartma tozu, tuz ilave edilir.Hazırlanan hamura dilim zeytin konur, karıştırılır.Kağıt muffin kalıplara 2 yemek kaşığı kek hamurundan konur üstlerine çekirdek serpilir.Ön ısıtma yapılımış fırında 180 derecede pişirilir.