http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler
Duyuru :


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Tarif no : 146

içi:




Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
6 tane yufka
yarım kilo ıspanak
1 tane soğan
yarım bardak sıvıyağ veya zeytinyağı
1 yumura
2 çorba kaşığı yoğurt
tuz, karabiber
Yapılışı :
Ispanaklari iyice yıkayın ve doğrayın...Soğanı incecik doğrayın ve önce tavaya biraz sıvıyağ dökün, soğanı kavurun...Ardından ıspanakları ekleyin...Karabiber ve tuz serpiştirin...
Tepsiyi yağlayın, bir yufka, bir kat iç koyarak yufkaları dizin...
Yoğurt, yumurta ve sıvıyağı karıştırıp böreğin üstüne sürün...Fırında pişirin...ve afiyet olsun...


4 yufka
250 gr. kıyma
4 büyük soğan
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
Yufka harcı için;
2 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
üzeri için 1 yumurta sarısı
Kıymayı içine birşey katmadan kavuruyoruz. Başka bir kapta 1 çay bardağı ayçiçekyağı ile soğanları ve fıstığı birlikte kavuruyoruz, soğumaya bırakıp ılındıktan sonra içine kavrulmuş kıyma ve üzümü ilave edip kısık ateşte 10 dak. kavuruyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Yufka harcı için yumurtaları çırpıyoruz, sonra yağı ilave edip çırpıyoruz, en son sütü ilave ediyoruz. Yufkayı açıp sıvı harçtan her yerine sürüyoruz. Soğuyan kıymalı harcı yufkanın ortasına şerit halinde koyuyoruz. Yufkayı D şeklinde katlayıp içteki harcın üzerine gelmeyecek şekilde katlanan parçaya tekrar sıvı harç sürüyoruz, rulo şeklinde sarıyoruz. (ilk fırsatta tekrar yapıp bu aşamaları da fotoğraflayacağım) Tüm yufkaları bu şekilde sarıp tepsiye diziyoruz. Artan yufka harcından yufkaların her yerine sürüyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsuuun.


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kuru üzüm
Üstü isteğe kalmış
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Yumurta,sıvıyağ,margarin,yoğurt ve toz şeker yoğurma kabına alınarak iyice yoğurulur.Vanilya
sı ve üzümler ilave edilir,pürüzsüz olunca elenen kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek
kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanarak önce yumurta akına sonra ister ceviz içine ister hindistan cevizine batırılarak,yağlanmış fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Benim cevizim kalmadığı için bir kısmını hindistan cevizine buladım,bir kısmını sade bıraktım.
AFİYET ŞEKER OLSUN

1 ADET PANDİSPANYA
1 PAKET KREMSANTİ 2Lİ OLANINDAN
2 ADET MUZ
BİR MİKTAR ÜZÜM
BİR MİKTAR DAMLA ÇİKOLATA
200ML HAZIR PAKETTE MUZLU PUDİNG (BEN KIZIMLA BAKKALA GİDİNCE KIZIN TUTTURDU BU MUZLU PUDİNGİ ALICAM DİYE ALDIK AMA YEMEDİ BENDE BU PASTADA KULLANDIM EVDE YAPILMIŞ KALMIŞ PUDİNGDE KULLANABİLİRSİNİZ YADA YENİDEN PİŞİREBİLİRSİNİZ EGER PİŞİRİRSENİZ YARISINI KOYUN PASTAYA YADA HİÇ KOYMAYIN :)))
1 SU BARDAGI SÜT (KEKİ ISLATMAK İÇİN)
1 BARDAK SÜT (KREM SANTİYİ YAPMAK İÇİN)
2 YEMEK KAŞIGI ÜZÜM MARMELATI YDA VİŞNE REÇELİ VEYA HERHANGİ BİR RECEL
YAPILIŞI:ÖNCE 1 BARDAK SÜT İLE KREMŞANTİ YAPILIR VE YARIM SAAT KADAR BUZDOLABINDA SOGUTUR .
DİGER TARAFTAN PANDİSPANYA 2 PARÇAYA BÖLÜNÜR VE ALT TABANI DİGER SU BARDAĞI SÜT İLE ISLATILIR .
PUDİNG ÜZERİNE YAYILIR VE DOLAPTA DONMUŞ KREMAMIZDAN BİR MİKTAR SÜRÜLÜR .1 ADET MUZ DİLİMLENEREK KREMŞANTİNİN ÜZERİNE YAYILIR .VE DİGER KEKİMİZİDE SÜT İLE ISLATTIKTAN SONRA ÜZERİNE KAPATILIR.VE KALAN KREMŞANTİ İLE BULANIR .
DİGER TARAFTA BİR KABA ÜZÜM MARMELATI ALINIR VE 2 YEMEK KASIGI SU İLE HAFİFCE SULANDIRILIR (EGER RECEL KOYACAKSANIR SULANDIRMAYINIZ.)EV KREMŞANTİNİN ÜZERİNE YAYILIR. EN SON ZEVKİNİZE GÖRE SÜSLEMELER KALDI BEN ÜZÜM MANDALİNA VE 1 ADET MUZ İLE SÜSLEDİM VE EN ÜSTÜNEDE DAMLA ÇİKOLATA KOYDUM 1 SAAT DOLAPTA KALDIKTAN SONRA SERVİS ETTİK.


Malzemeler :

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
Üzeri İçin
Fındık İçi
Kabakların kabuklarını soyup küçük küçük dilimledikten sonra pişireceğimiz tencereye yerleştirip üzerine şekerini döküyoruz. ( Ben bir gece böyle bekletiyorum ki şeker yice eriyip kabaklarla özleşiyor) Daha sonra suyunu ilave edip kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sonrada servis tabağına alıp üzerine fındık veya ceviz içi serpip servis yapıyoruz afiyet şeker olsun.


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
1 ölçü pirinç
1,5 ölçü su
1/3 ölçü konserve mısır
Hazırlanışı:
Pirinci suda yarım saat ıslatalım. Az yağda kavuralım. Kaynar suyunu tuzunu dilerseniz tablet tavuk suyunu ilave eldim. Pilavın suyunu ekleyip çektirdikten sonra konserve mısırı ekleyip karıştıralım..

Tarif adı : Kakaolu Un Kurabiyesi
Gönderen arkadaşım : http://www.seviminsayfasi.blogspot.com/
250 gr margarin
yarim cay bardağı sıvıyağ
1.5 çay bardağı nişasta
2 tatlı kaşığı kakao
4 su bardağı
YAPILIŞI:
Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini yoğuruyoruz .Önce kakao ve nişastayi sonra unu ekleyerek yoğuruyoruz. (kulak memesi kıvamında) 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Elimizle parcalar kopartıp yuvarlıyoruz. Üzerini bıçak ile çiziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun