Sinangil Kek Karışımları ile Alternatif Tarifler yarışması'na Elmalı-Tarçınlı kek karışımı ile yaptığım Üzümlü Çörekler ile katılıyorum. Tarifimi Sinangil'in facebook sayfasından beğenerek ve yorum yazarak destekleyebilirsiniz. Biliyorum kimse desteklemeyecek yine ama olsun, ben yine de rica edeyim:)) Destek olmaya çalışan iki arkadaşıma teşekkür ediyorum, oyları facebook sayfasından olmadığı için geçerli değil ama en azından denediler. Diğer arkadaşlarımın da canı sağolsun. Yarışmaya siz de katılın, ben size seve seve destek olurum:))
Malzemeler :
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı kuru üzüm
Aldığı kadar Sinangil Elmalı Tarçınlı Kek Karışımı (1 paket elmalı tarçınlı + 1 su bardağı kadar fındıklı karışım kullandım.)
Üzerine;
Yumurta sarısı
Yapılışı :Yumurta tozşeker ile birlikte 5 dakika kadar mikserin yüksek ayarında çırpılır. Sıvıyağ ve yoğurt eklenip birkaç dakika daha karıştırılır, hamur yoğurma kabına aktarılır.Kek unu karışımı ilave edilerek yoğurmaya başlanır.Oldukça yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Üzümler de hamura eklenir. Hamurdan parçalar kopartılarak istenilen şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Üzerine;
Yumurta sarısı
Yapılışı :Yumurta tozşeker ile birlikte 5 dakika kadar mikserin yüksek ayarında çırpılır. Sıvıyağ ve yoğurt eklenip birkaç dakika daha karıştırılır, hamur yoğurma kabına aktarılır.Kek unu karışımı ilave edilerek yoğurmaya başlanır.Oldukça yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Üzümler de hamura eklenir. Hamurdan parçalar kopartılarak istenilen şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.