Malzemeler :
125 gr. oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
2 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
3 yemek kaşığı toz fındık
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar nişasta
Yapılışı :
Bütün malzeme yoğurma kabına alınıp, karıştırılır. Aldığı kadar nişasta eklenip, ele yapışmayan, kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder