Malzemeler :
1 litre Süt
1 su bardağı İrmik
1 su
bardağı Şeker
1 paket
Vanilya
100 gr. Tere yağı
limon
kabuğu rendesi
3 adet Yumurta
1 Kavanoz
Vişne Kompostosu (1 su bardağı dondurulmuş vişne kullandım)
1 yemek
kaşığı dolu Şeker
Yapılışı :
Süzülmüş vişneler yapışmaz yüzeyli tavaya alınır. Üzerine 1 yemek kaşığı şeker eklenip (suyunu çekinceye kadar)
sotelenir. Kenara alınıp soğumaya bırakılır. (Dondurulmuş vişne kullanılacaksa ; vişneler çözdürülüp suyu süzülür, 2-3 yemek kaşığı şeker eklenip pişirilir.)
1 lt süt tencereye alınır,
1 su bardağı irmik eklenip, limon kabuğu rendelenir. Güzelce karıştırılıp ocağa
alınır. Göz göz olup kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Bir taşım (1 dk
kadar) kaynatılır, ocaktan alınır. Çabuk soğuması için bir cam kaseye
boşaltılır. 100 gr. Tereyağı, 1 paket vanilya ve 1 su bardağı şeker sıcak
irmiğe eklenerek karıştırılır. Sonra soğumaya bırakılır. (ara ara karıştırılır,
kabuk tutmaması için) Soğuyunca 3 yumurta eklenip mikserle iyice çırpılır.
Pürüzsüz kıvamdaki karışım daha önceden yağlı kağıt ile kaplanmış kelepçeli
kalıba dökülür. Üzerine sotelenmiş vişneler tek tek, boş yer kalmayacak şekilde
dizilir. Önceden ısınmış alt üst ayar 190°fırında yaklaşık 45/50 dakika
pisirlir. Kalıptan çıkarılıp yağlı kağıt ile birlikte tel ızgara üzerine alınır.
Soğuduktan sonra servis yapılır. (Buzdolabında saklanır)
Not : Buzu çözülen vişnelerin suyuna 1 tatlı kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyip pişirdim. Soğuyunca pastaya sos olarak kullandım; tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
Kaynak : MASMAVİ3🔹MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder