Disable Copy And Past

1 Nisan 2021 Perşembe

Fırında Vişneli İrmik Pastası



 Malzemeler :

1 litre Süt 

1 su bardağı İrmik

1 su bardağı Şeker

1 paket Vanilya

100 gr. Tere yağı

limon kabuğu rendesi

3 adet Yumurta

1 Kavanoz Vişne Kompostosu (1 su bardağı dondurulmuş vişne kullandım)

1 yemek kaşığı dolu Şeker

Yapılışı :

Süzülmüş vişneler yapışmaz yüzeyli tavaya alınır. Üzerine 1 yemek kaşığı şeker eklenip (suyunu çekinceye kadar) sotelenir. Kenara alınıp soğumaya bırakılır. (Dondurulmuş vişne kullanılacaksa ; vişneler çözdürülüp suyu süzülür, 2-3 yemek kaşığı şeker eklenip pişirilir.)

1 lt süt tencereye alınır, 1 su bardağı irmik eklenip, limon kabuğu rendelenir. Güzelce karıştırılıp ocağa alınır. Göz göz olup kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Bir taşım (1 dk kadar) kaynatılır, ocaktan alınır. Çabuk soğuması için bir cam kaseye boşaltılır. 100 gr. Tereyağı, 1 paket vanilya ve 1 su bardağı şeker sıcak irmiğe eklenerek karıştırılır. Sonra soğumaya bırakılır. (ara ara karıştırılır, kabuk tutmaması için) Soğuyunca 3 yumurta eklenip mikserle iyice çırpılır. Pürüzsüz kıvamdaki karışım daha önceden yağlı kağıt ile kaplanmış kelepçeli kalıba dökülür. Üzerine sotelenmiş vişneler tek tek, boş yer kalmayacak şekilde dizilir. Önceden ısınmış alt üst ayar 190°fırında yaklaşık 45/50 dakika pisirlir. Kalıptan çıkarılıp yağlı kağıt ile birlikte tel ızgara üzerine alınır. Soğuduktan sonra servis yapılır. (Buzdolabında saklanır)

Not : Buzu çözülen vişnelerin suyuna 1 tatlı kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyip pişirdim.  Soğuyunca pastaya sos olarak kullandım; tavsiye ederim.


Afiyet olsun.

Kaynak : MASMAVİ3🔹MUTFAKTA

Hiç yorum yok: