Disable Copy And Past
18 Temmuz 2017 Salı
Kum Kek (Pasta)
Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Islatmak için;
1,5 su bardağı soğuk süt
Krema için;
3 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağında 1 parmak eksik toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata
1 yemek kaşığı tere yağı
Üzerine;
1 paket kakaolu bisküvi
Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker çırpma kabına alınır ve mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Süt, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesi eklenip karıştırılır. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek sıvı karışıma eklenir, homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpılır. Hazırlanan kek hamuru margarin ile yağlanmış kare ya da dikdörtgen fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Fırından alınan kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine süt gezdirilir.
Süt, nişasta, şeker ve kakao bir tencereye alınır, sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha ocakta tutulur, muhallebi kıvamı alınca ocaktan alınır. Çikolata ve tereyağı eklenip eriyinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan krema kekin üzerine düzgünce yayılır. Kakaolu bisküviler rondoda çekilerek un haline getirilir ve kekin üzerine serpilir. Bir gece buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Tarifiniz harika görünüyor en kısa zamanda denemek istiyorum, defterime ekledim. Teşekkürler pratik tatlı tarifleri
Yorum Gönder